Sponsors

Nieuws vanuit Lifegoals: Twee Amersfoortse voetbalsters geselecteerd voor Homeless World Cup 2019

18 juli 2019 8:30


Life Goals Festival Amsterdam 2019 stond dit jaar in het teken van een bijzondere bekendmaking, namelijk de selectie voor de Homeless World Cup 2019 in Cardiff. Het publiek maakte daar kennis met het Nederlandse dames- en herenteam. Voor dit team zijn twee Amersfoortse voetbalsters geselecteerd vanuit jet Life Goals programma in Amersfoort: Saskia en Hanneke.
Saskia en Hanneke zijn actief bij het Life Goals Programma in Amersfoort bij CJVV. Door middel van dit programma is er structureel sportaanbod gecreëerd in het sociale domein. Voor meer informatie over Lifegoals zie ook: https://cjvv.nl/1391/activiteiten/

Na een jaar van afwezigheid op de Homeless World Cup neemt Stichting Life Goals Nederland dit jaar opnieuw deel. De voorbereidingen op het avontuur zijn inmiddels in volle gang. Tijdens Life Goals Festival Amsterdam presenteerde bondscoach René van Rijswijk, voormalig profvoetballer bij R.K.C. en Cambuur Leeuwarden, de selectie.

 

Homeless World Cup

Al jaren neemt Stichting Life Goals Nederland deel aan de Homeless World Cup met een Nederlands herenteam en een Nederlands damesteam. In 2015 tekende de organisatie zelf op voor de organisatie van het mondiale straatvoetbaltoernooi op het Museumplein in Amsterdam.

 

De Homeless World Cup is een straatvoetbaltoernooi voor kwetsbare mensen vanuit de hele wereld. Ooit zijn zij vastgelopen in het leven, maar nu zijn zij keihard aan het werken voor een betere toekomst. De Homeless World Cup is een fantastisch podium voor deze mensen. Een beloning voor het harde werken en de persoonlijke ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt.

 

Bekendmaking selectie

Tijdens Life Goals Festival Amsterdam werd de Nederlandse selectie gepresenteerd aan het publiek. Onder luid applaus haalde Bondscoach René van Rijswijk de geselecteerde spelers stuk voor stuk het podium op. De selectie is op een bijzondere manier samengesteld. Niet de voetbaltechnische kwaliteiten waren doorslaggevend, maar de maatschappelijke vooruitgang die zij het laatste jaar hebben geboekt. Uit de ruim 200 deelnemers van de Dutch Street Cup zijn uiteindelijk 8 heren en 8 dames geselecteerd.

 

Spannend telefoontje

Op maandag 23 mei werden de geselecteerde spelers en speelsters gebeld met het nieuws. Vanaf drie uur kon de telefoon rinkelen. Een zenuwslopende middag voor veel van de deelnemers. Zo ook voor de Amersfoorters Saskia en Hanneke. Hanneke: “Zo ontzettend blij toen ik het hoorde. Vanaf het moment dat ik voorgedragen was, hoopte ik erbij te zijn.”

 

Van 27 juli tot 3 augustus zullen de Nederlandse teams afreizen naar Cardiff in Wales. Aan enthousiasme bij de deelnemers is in ieder geval geen gebrek. Saskia: “Tot aan 27 juli zijn we in training. Heel mooi om samen met de anderen Nederland te gaan vertegenwoordigen in Cardiff. We gaan er hard ons best doen”

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!