Sponsors

Small Miracles: wonderen bestaan

23 februari 2019 23:00


Lucia van Holland-Knot (getrouwd met CJVV-lid Vincent van Holland) is trotse ambassadeur van Stichting Small Miracles (www.small-miracles.nl).

Stichting Small Miracles heeft een aantal projecten opgericht voor met name zigeunerkinderen in Oekraine, waaronder een sportproject en de oprichting van S.C. Small Miracles.  

Ongeveer 100 jongens (zowel zigeuners als Hongaren) krijgen sinds januari 2016 minimaal twee keer per week training en zijn ingeschreven voor de competitie. In de competitie is Small Miracles een buitenbeentje, omdat ze het enige Hongaarssprekend team is met ook nog eens een ruime afvaardiging zigeuners. Small Miracles is een missionair project wat wordt gedraaid door een aantal vrijwilligers. Zij doen meer dan alleen de trainingen en wedstrijden begeleiden. Sommige jongens worden opgehaald en gebracht, er wordt regelmatig gesproken met de leraren over de resultaten op school, kleding wordt gewassen, het terrein wordt onderhouden (o.a. grasmaaien, lijnen kalken) en al het officiële papierwerk wordt gedaan (ouderwetse variant van spelerspassen). 

Waarom is dit sportproject zo belangrijk voor de kinderen?

 - De kinderen hebben een doel om voor te leven (ze kijken uit naar de sport)

- De kinderen zijn gezond bezig

- De kinderen leren discipline (op tijd komen, afmelden, etc.)

- De kinderen leren met elkaar om te gaan (integratie/sociale vaardigheden)

- De kinderen leren met emoties om te gaan (verlies/winst en plek in groep)

Lucia wil graag met jullie hulp materiaal inzamelen voor het sportproject. Schoenen, sportkleding en trainingspakken zijn meer dan welkom. Maar ook hesjes, ballen en pionnen. Ook een financiële bijdrage is mogelijk: NL58 ABNA 0572 5069 02 t.n.v. Small Miracles.

Voor vragen kun je altijd bij Lucia terecht als ze op CJVV is, maar mailen mag ook naar: luciavanholland@hotmail.com

Uitgebreidere informatie over het project Small Miracles lees je ook in ons clubblad Op de Stip.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!