Sponsors

CJVV investeert in meisjes- en vrouwenvoetbal

15 juli 2018 12:30


Voetbalclub CJVV heeft grote ambities om het meisjes- en vrouwenvoetbal op het complex bij Park Randenbroek naar een hoger niveau te brengen.

De vereniging in het Vermeerkwartier was twaalf jaar geleden de eerste club in Amersfoort die met meisjesvoetbal begon. Om recht te doen aan die historie wil CJVV het niveau met een stabiele structuur de komende seizoenen aanzienlijk verbeteren. De tijd is daar ook rijp voor, gezien de sterk groeiende populariteit van het meisjesvoetbal, mede als gevolg van de successen van de Oranjevrouwen die Europees kampioen werden.

 

Allereerst wordt de organisatie van het meisjes- en vrouwenvoetbal grondig aangepast om het fundament voor het meisjesvoetbal te verstevigen. Daarnaast worden de komende tijd activiteiten georganiseerd om meisjes en vrouwen aan de vereniging te binden, en nieuwe speelsters te werven. Over die activiteiten, zoals clinics en sponsorevenementen, worden momenteel gesprekken gevoerd.

 

De vereniging in de jonge wijk Leusderkwartier, de enige club in directe nabijheid van de binnenstad, heeft in de jongste leeftijdsgroepen niet echt te klagen over aanwas van nieuwe speelsters. In de oudere leeftijdscategorieën is dat wat anders. Om de kwaliteit van de selecties en de speelsters te verbeteren, wordt de komende tijd daarom geïnvesteerd in de werving van nieuwe speelsters. Door het meisjesvoetbal in de breedte te laten groeien, kan de kwaliteit van de selectieteams worden verbeterd, zo is de overtuiging. Op termijn verwacht CJVV zo dat de vrouwenafdeling kan uitgroeien tot één van de sterkste van Amersfoort.

 

Het meisjesvoetbal bij de vereniging omvat nu een dames- of seniorenselectie, twee teams in de leeftijdsgroep MeisjesOnder (MO)17, twee teams in de categorie MO15, een ploeg MO13 en een team in de categorie MO11.

 

De nieuwe organisatie, training en begeleiding moeten wat de leiding van CJVV betreft leiden tot een gezond sportklimaat waarin talenten gedijen en gestreefd wordt naar goede prestaties, maar dat ook ruimte biedt voor gezelligheid, vriendschap en een ontspannen sfeer. Om die lijn de komende jaren te bewaken is Jan-Pieter van Hove aangesteld als trainer-coach van de nieuwe MO19 èn van het seniorenteam. Onder de speelsters van jeugdteams geniet hij al enkele seizoenen veel waardering.


Er is daarnaast een commissie actief waarin onder andere ouders van speelsters zitten, die  op afstand ondersteuning biedt op divers terrein. Met ondersteuning van andere partijen werkt CJVV eraan de faciliteiten voor de speelsters al voor komend seizoen aanzienlijk te verbeteren. Zo zijn er gesprekken gaande met een potentiële sponsor. Voor komend seizoen verwacht CJVV met deze veranderingen de meisjes- en vrouwenteams naar een hoger niveau te brengen zonder de sociale kant van het meisjesvoetbal uit het hoog te verliezen. Eva prijst als speelster van de MO17 de sfeer. ,,Die is in ons team heel goed. In de kleedkamer is het heel gezellig maar in het veld zijn we gele leeuwinnen die er alles aan doen om te winnen.’’

 

Wie zin heeft een keertje mee te trainen bij CJVV, om het zelf te ervaren, kan de komende woensdagavonden op 13 en 20 juni, vanaf 19.30 uur, mee een balletje komen trappen op het complex aan de Gasthuislaan bij Park Randenbroek.


Trainer Jan-Pieter van Hove geeft tactische instructies aan de meiden van CJVV MO17-1.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!