Sponsors

Wie heeft die felbegeerde FC Weilandbokaal 2018 gewonnen???

14 april 2018 14:45


Kan er een bèter moment zijn om de FC Weiland Prestatiebokaal uit te reiken dan op de enige echte Vrijwilligersavond van CJVV; op de avond dat de club zijn vele vrijwilligers trakteert zonder wie onze prachtige club geen bestaansrecht zou hebben.

Tijdens deze vrijwilligersavond op vrijdagavond 13 april was de eer aan Michiel Beumer om de bokaal uit tre reiken. Met veel bravour las hij het juryrapport voor. Eén voor één vielen de verschillende nominaties door allerlei belemmerende omstandigheden af. Op het laatst waren er nog twee nominaties over: Nico van der Linde en Willem Homan. De spanning raakte het kookpunt, niet in het minst bij de twee zelf.

Het juryrapport luidde als volgt:
 

Beiden hebben ze zich ontfermd over een tak van voetbal die oudere CJVV’ers nooit gekend hebben. Wim heeft duidelijk zijn hart al jaren verpand aan het G-voetbal bij CJVV, Nico is enthousiast animator van het meisjesvoetbal bij onze club. In deze takken van sport zijn zij beiden als coördinator werkzaam. En beide takken draaien op dit moment  bijzonder succesvol.

Nico zit vol ideeën en ambitieuze doelstellingen, hij laat zich horen. Willem is wat onzichtbaarder, voelt zich prima op de achtergrond, is vraagbaak en aanspreekpunt met jarenlange ervaring.

In 2017 is CJVV duurzaam gegaan. De jury gaat dat dit jaar ook. Wat Nico in zijn nog korte CJVV-carrière de afgelopen jaren  neergezet heeft is geweldig en verdient grote waardering, maar de ruim 20-jarige loopbaan van Wim als clubvrijwilliger, met daarin functies als bestuurslid en jeugdvoorzitter, teamleider, kantinemedewerker, scheidsrechterscoördinator, clubscheidsrechter en coördinator bij het G-voetbal geeft wat de jury betreft de doorslag.

                         De Winnaar van de FC Weiland Prestatiebokaal 2018 is dan ook geworden:

                                                Wim Homan.

  

Nominaties FC Weiland Prestatiebokaal 2018.

Deze wisselbokaal werd voor het eerst uitgereikt in 1979 en draagt sindsdien de namen van vele legendarische clubmensen. De prijs gaat naar één of meerdere personen die zich gedurende een korte of langere periode onderscheiden hebben als CJVV-vrijwilliger. Hoewel alle vrijwilligers even waardevol en onmisbaar zijn bij onze club, vind de jury het toch een goed gebruik om een aantal van hen vanwege hun grote  of bijzondere inzet extra in het zonnetje te zetten. De zéér deskundige jury heeft dit jaar 5 nominaties naar voren geschoven. Uit de volgende nominaties, in willekeurige volgorde, zal de jury de winnaar keizen.
 

Eddy Boevink en Ben den Uyl.

Tot enkele jaren geleden was het begrip “wachtlijst”een gevoelig onderwerp bij de club. Voornamelijk jeugdspelers werden bij CJVV na aanmelding op de wachtlijst gezet en daarna begon een doorgaans moeizaam traject. Zo groeide de wachtlijst tot wel 150 namen. Dit  tot grote ergernis van velen, zeker bij de (ouders van) leden die zich aangemeld hadden en vaak vele maanden op de wachtlijst stonden zonder iets van de club te vernemen.

Eddy Boevink en Ben den Uyl gingen bijna drie jaar geleden de uitdaging aan de wachtlijst op te schonen, spelers en speelsters zo snel mogelijk in te delen en ook nieuwe aanmeldingen meteen in behandeling te nemen. Zij deden dit zo voortvarend, dat de wachtlijst niet alleen ingekort is, sterker nog, de wachtlijst behoort inmiddels tot het verleden!

Op dit moment zijn zij vooral bezig dit proces te bewaken. Elke week komen er nieuwe leden binnen, waarbij het zaak is onmiddellijk te bemiddelen bij de verantwoordelijken voor plaatsing. CJVV had een hele slechte reputatie op dit gebied, maar vooral dankzij de grote inspanningen van dit tweetal  kan de club weer trots zijn op de manier waarop nieuwe leden welkom geheten worden.

André en Peter van Rijn.

André en Peter zijn al weer vele jaren trouwe leden van het CJVV-Klusteam. Door hun grote technische vaardigheden zijn mede dankzij hen de afgelopen jaren veel specialistische klussen gerealiseerd zoals het bouwen van gangkasten, het plaatsen van afwateringsputten en aanleggen van tegelpaden. Daarnaast heeft Peter als kartrekker van het kantine-upgradeproject de afgelopen twee jaar zijn ideeën en tijd gestoken in de totstandkoming van onze vernieuwde kantine en snackcorner. Terug in de tijd zagen we hem zelfs nog even als webmaster van de CJVV-site

Ook broer André heeft een grote rol gespeeld in deze upgrade en is daar zelfs op dit moment nog mee bezig en gaat als alles volgens plan loopt het voorbeeld van zijn broer volgen en een kartrekkersrol spelen in het upgraden van onze entreehal.

Deze nominatie mag zeker gezien worden als een eerbetoon aan al die geweldige clubklussers die altijd weer klaarstaan als er een beroep op hen wordt gedaan.

Willem Homan.

Een oudgediende, zo mogen we Willem wel noemen. Reeds op Nimmerdor floot hij als clubscheidsrechter zijn eerste wedstrijden. Daarna zagen we hem gedurende vele jaren als leider van o.a. de  C3, C1, B1, E4, E8 en zelfs de A1. Daarnaast was hij op de zaterdag in het wedstrijdsecretariaat jarenlang gastheer voor de spelende teams en deed samen met vrouw Anneriet regelmatig kantinediensten.

Tussen 2003 en 2011 maakte Willem deel uit van het dagelijks bestuur en was jeugdvoorzitter. Ook als scheidsrechterscoördinator heeft hij zijn sporen verdiend en zelfs  een plek in de  kascommissie was voor hem weggelegd.

Op dit moment is hij al weer een aantal jaren coördinator voor het G-voetbal, een tak van sport die hem zeer aan het hart ligt. Zijn jarenlange ervaring maken hem het perfecte aanspreekpunt voor het bestuur. De G-tak van de club bloeit, en groeit nog steeds. Niet in het minst door de constante factor op de achtergrond: Willem Homan.

Jan Rijnders.

Het vinden van vrijwilligers voor bar-en keukendiensten wordt steeds moeilijker. Gelukkig zijn er nog steeds mannen en vrouwen die dit regelmatig willen doen en er voor zorgen dat het hart van de vereniging, de kantine, op een levendige manier blijft kloppen.

Jan is er altijd als hij ingeroosterd staat, sterker nog, vaak valt hij op het laatste moment nog in als er een bardienst niet ingevuld kan worden. Jan staat niet alleen op de zaterdag, maar ook op andere momenten dat de kantine geopend is, zoals b.v. op de woensdagmiddag bij het schoolvoetbaltoernooi of ’s avonds bij een bijzondere gelegenheid.

Daarnaast onderscheidt Jan zich door zijn (opbouwend) kritische kijk op de gang van zaken binnen het kantine-gebeuren. Het blijft niet bij een losse opmerking over één en ander, maar Jan gaat de discussie aan met bestuur en anderen om verbeteringen en vernieuwingen te realiseren. De komst van een mobiel pinapparaat was afgelopen jaar een speerpunt. Daarnaast is Jan gewoon een uiterst kundige en prettige barman die op zijn eigen wijze rustig zijn gangetje gaat.

Nico van der Linde.

Nico heeft door zijn positivisme en enthousiasme het meisjesvoetbal bij CJVV echt op de kaart gezet. Dit jaar is het aantal spelende meisjes verdubbeld ten opzichte van vorig seizoen. Hij inspireert anderen en hij werft leiders en trainers voor alle meisjes teams. Nico gaat ook zelf de boer op. Als er schoolvoetbal bij CJVV is spreekt hij meisjes aan of ze al op voetbal zitten.

Bij de start van het huidige seizoen stelde hij zich tot doel 100 meisjes aan het voetballen te hebben. Dat aantal is inmiddels al gepasseerd! Maar ook sportief gaat het hem voor de wind. Van de 4 teams van vorig seizoen werden er 2 kampioen en de andere 2 teams eindigden bovenin de ranglijst. 

Nico onderhoudt als coördinator meisjesvoetbal bij CJVV zeer nauw contact met alle leiders en trainers in zijn afdeling. Ook deze groep van mensen weet hij te inspireren, wat ook terug te zien is in de toewijding van de technische staf van de meisjes teams. Daarnaast heeft Nico veel ideeën. Zo wil hij een “girls-only” avond voor zijn meisjes organiseren in de kantine.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!