Sponsors

DHV'er of EHBO'er? Meld je nu even aan!

2 januari 2018 11:15


Ben jij BHV'er, EHBO'er of heb jij een medische achtergrond?

Op zaterdag is het bij CJVV altijd gezellig druk. Veel mensen op en rond de velden, veel mensen in de kantine en bij mooi weer op het terras. Sporten is plezier en ontspanning. Voor, tijdens of na afloop van de wedstrijd.

Maar heel soms is er even helemaal geen plezier en ontspanning. Meestal een blessure op het veld die verder spelen niet in de weg staat. Het kan echter ook voorkomen dat er op maar ook rond de velden iets anders gebeurt. Iets waarvoor eigenlijk meer expertise nodig is.

 

Bij CJVV hebben wij geen EHBO mensen die in dit soort gevallen prachtig werk zouden kunnen verrichten. Dit is eigenlijk een onwenselijke situatie. Past ook niet bij een veilige sportomgeving die wij graag zouden willen zijn. Daarom kijken we nu of er een oplossing mogelijk is. Een oplossing die niet bezwaarlijk is voor mensen die eventueel hulp zouden kunnen verlenen.

 

Het plan is een soort BHV systeem te maken. Bij binnenkomst zet je even je naam op “aanwezig” en gaat dan gewoon lekker je ding doen op of rond het veld. Mocht er iets voorvallen, ben je snel oproepbaar voor eventuele hulpverlening. Met een grote groep BHV’ers, EHBO’ers of mensen met een medische achtergrond is er altijd wel iemand aanwezig. Er wordt dus niet van je verwacht dat je er altijd zou moeten zijn. Maar als je er dan toch bent even je naam op aanwezig te zetten. Een registratie van wie er op dat moment aanwezig is om in geval van een incident prachtig werk zou kunnen doen.

 

Nu zijn er heel veel BHV’ers, dus ook onder de CJVV leden of de ouders van CJVV jeugdleden. Anderen hebben een EHBO opleiding gedaan. Sommigen zijn bijvoorbeeld werkzaam als arts of in de verpleging. Als jij dat bent, zou jij dan mee willen doen aan dit aanwezigheidsregistratie systeem? En natuurlijk, zou je in geval van een incident jouw kennis willen inzetten ter wille van een hulpbehoevende ergens op het sportcomplex?

 

Doe mee aan het creëren van een veilige sportomgeving bij CJVV. Stuur snel een mailtje met je naam naar secretaris@cjvv.nl.

 

Ik wacht graag jullie reacties af. Alvast heel veel dank, Joost van Aller, bestuurslid wedstrijdzaken en tweede secretaris. Mobiel 06-26704582. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!