Sponsors

CJVV brengt kwetsbaren in beweging

11 juli 2017 15:45


Kwetsbare mensen met sport in beweging brengen. Dat is het doel van het CJVV Life Goals project. Deze week werd bekend dat een subsidieaanvraag bij de rijksoverheid werd gehonoreerd. Ter financiering van alle sportactiviteiten voor deze doelgroep ontvangt CJVV de komende 2 jaar een flinke subsidie.

Met dit project gaat de voetbalclub CJVV ongeveer 80 kwetsbare mensen het plezier van sporten en bewegen laten ervaren. Dit gebeurt in samenwerking met 3 zorginstellingen, SRO buurtsportcoaches en Xportliever als extra sportaanbieder. Tevens worden de deelnemers gestimuleerd om naast het sporten vrijwilligerswerk te gaan doen en zo nog een extra stap te zetten richting meer participatie aan de maatschappij. CJVV biedt hierin een veilige, gezellige en leerzame ontmoetingsplek voor de deelnemers.

 

De kwetsbaren waarvoor en waarmee wij dit project gaan opzetten en uitvoeren, hebben in bijna alle gevallen te maken met psychische en/of gedragsproblemen en hun sociale netwerk is meestal opgebrand. Deze mensen hebben doorgaans een zorgachtergrond die lang teruggaat, denk aan jeugdzorg en bijvoorbeeld opname in instellingen voor psychiatrische patiënten. Hierdoor is het voor hen extra moeilijk om hun leven op de rit te krijgen. Voor hen is de stap naar een sportvereniging vrijwel altijd te groot.

 

Dankzij een opstartsubsidie van de gemeente Amersfoort zijn er inmiddels al ongeveer 50 mensen bezig met plezier beleven aan sport en bewegen. Dat hoeft niet alleen voetballen te zijn. Zo is er een groep die wandelt, wordt er aan fitness gedaan, tafeltennis gespeeld en is er ook een kickboks groepje. Dit alles onder begeleiding van professionele maatschappelijk sportcoaches die speciaal voor dit project werden opgeleid. Het succes tot nu toe is mede te danken aan de samenwerking tussen de partijen Kwintes, Leger de Heils en vooral ook GGZ centraal.

 

Lonneke Lavrijsen, die dit project trekt hoopt op nog meer aanwas. “Er is nog plek bij verschillende sportgroepjes. Wij hopen echt dat vele mensen zich door te bewegen beter zullen gaan voelen en dat dit project mede voor hen meer aansluiting bij het normale maatschappelijk en sociaal verkeer zal betekenen. Misschien kunnen deze mensen straks opgenomen gaan worden bij CJVV en mee gaan doen met vrijwilligerswerk”.


Een speciaal hiervoor opgeleid team van maatschappelijk sportcoaches trappelt om aan de slag te gaan.


Overzicht van de velden van CJVV waar deelnemers kunnen bewegen en sporten.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!