Sponsors

Kick off van het Life Goals project: CJVV brengt Kwetsbaren in beweging

3 mei 2017 17:00


Maandag 1 mei is het Life Goals project van CJVV op feestelijke wijze geopend. Vanaf nu wordt er door CJVV en haar partners wekelijks wandelen, fitness, voetbal, kickboksen en tafeltennis aangeboden. Om 19:00 uur werd het project geopend met een toespraak van onze voorzitter Peter Coenen. Dit gevolgd door een gezamenlijke maaltijd nadat mensen voor het eerst bij CJVV hadden gesport.

Vooral de voetbaltraining om 18:00 uur was druk bezocht. De training werd afgesloten met een potje 7 tegen 7. De mensen kwamen flink bezweet en met een lach op hun gezicht van het veld af. In de middag heeft een kleine groep gewandeld en hebben mensen bij het sportfondsenbad gefitnesst. Na de maaltijd is er door een aantal jongens voor een eerste keer in de CJVV kantine getafeltennist.

 

Voor wie?

Dit project gaat over jonge mensen die moeite hebben om te leren goed voor zichzelf te zorgen en over mensen die al hun hele volwassen leven moeite hebben om een normaal leven ingericht te krijgen. Mensen die op straat leven of daar vandaan komen. Mensen met psychische problemen en een langdurig zorg-verleden. Het gaat over de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. CJVV en haar partners zijn van mening dat deze mensen het ook verdienen om hun ontspanning en plezier te vinden in sport en waar mogelijk via sport een stapje vooruit te komen in het leven.

 

Samenwerking

Om in contact te komen met de doelgroep is CJVV het partnerschap aangegaan met zorgorganisaties Kwintes, GGZCentraal en het Leger des Heils. Daarnaast zijn ook sportieve organisaties SRO en Xportliever

aangesloten. Om de deelnemers goed te kunnen begeleiden tijdens de activiteiten zijn er de afgelopen maanden 10 mensen van deze organisaties opgeleid tot maatschappelijk sportcoaches. Zorgprofessionals en sportprofessionals werken in het project nauw samen, zodat de zorg en de sportieve kwaliteit van de activiteiten geborgd is.

 

Aanpak

De uitvoer van de activiteiten is gestoeld op een doorontwikkelde interventie van Stichting Life Goals. Dit houdt in dat de deelnemers door middel van sporten gestimuleerd worden om stapjes vooruit te maken. Niet

alleen op het gebied van sporten/bewegen, maar ook sociaal gezien. Dit gebeurt d.m.v. life goals sessies en een monitoringssysteem waarmee de ontwikkeling van de deelnemers bijgehouden kan worden door de maatschappelijke sportcoaches.

 

Activiteiten

Vanaf nu kunnen mensen op de volgende tijdstippen sporten:

Maandag:
 • Wandelen: 15.30 - 17.00 (vanaf De Boeier)
    • Fitness: 16.00 – 17.00 uur (Sportfondsenbad)
    • Voetbal: 18.00 – 19.00 (CJVV)
 • Tafeltennis: 19.30 – 20.30 (CJVV)
Woensdag:
 • Voetbal: 12.30 – 13.30 uur (CJVV)
 • Kickboksen: 17.00 - 18.00 uur (De Reset)

 

Voor meer informatie over de activiteiten kunnen mensen contact opnemen met: Lonneke Lavrijssen lonneke.lavrijssen@stichtinglifegoals.nl of Carolien Daniëls carolien.daniels@stichtinglifegoals.nl.

  

Dat CJVV met dit project in Amersfoort aan de weg timmert, blijkt wel uit het feit dat burgemeester Bolsius in zijn wekelijkse video op woensdag 3 mei ook aandacht aan ons project besteedde.

Klik hier om het filmpje te zien. Je vindt ons item in het verhaal van de burgemeester op 3:40 minuut.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!