Sponsors

CJVV 5 wint na kampioenschap ook de KNVB beker

23 mei 2017 14:30


Op vrijdag 19 mei vertrok om 19:30 uur een bus met spelers en supporters richting Uithoorn. Op het sportpark van Legmeervogels zou CJVV 5 de bekerfinale gaan spelen tegen het Amstelveense RKAVIC, dat eveneens in de 4e klasse uitkomt. Met vlaggen, wimpels, trommels en alles wat verder geel is namen zo’n 100 mee gereisde Amersfoortse supporters plaats op de tribune.

In de eerste helft hadden de jongens van 5 gelijk een licht veldoverwicht. Toch duurde het tot de 25e minuut voordat Robert Snijders een afgeslagen schot van Gijs Pols binnen kon tikken. Op de tribune begon het feest nu écht op gang te komen.

 

In de tweede helft begon RKAVIC zoals verwacht meer aan te dringen. Dat gaf mogelijkheden voor onze aanvallers. De zojuist ingevallen Tom van Oordt liet al snel 2-0 op het scorebord noteren. Toch konden de Amstelveners halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer noteren. Gestimuleerd door deze treffer begon RKAVIC nu nog meer risico te nemen, om de stand gelijk te trekken. De kansen die dit voor onze jongens opleverde werden helaas niet geconfisqueerd.  Ook RKAVIC kreeg kansen. Met een te zacht gespeelde terugspeelbal joegen de spelers de tribuneklanten de stuipen op het lijf.

 

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd dan toch in ons voordeel beslist, door een eigen doelpunt van RKAVIC. Groot feest op de tribune, waar de fakkels al werden ontstoken. Nu kon het niet meer fout gaan. Ondanks dat de scheidsrechter nog 8 minuten extra tijd bij telde kwam de 3-1 overwinning niet meer in gevaar.

 

Na afloop werd in de kantine van Legmeervogels de beker aan onze aanvoerder Tiemen Storm uitgereikt. Donderend applaus en gejuich van onze mee gereisde supporters. Maar het feest was nog niet ten einde. In de kantine op CJVV sportpark Vermeerkwartier werden de spelers als helden ontvangen. Het zou nog lang onrustig blijven……..


Naast het kampioenschap in de 4e klasse heeft CJVV 5 ook succes in het bekertoernooi. Woensdag 27 april won de ploeg met 3-1 van DOVO en dus is de plek in de finale een feit.

 

Op vrijdagavond 19 mei wordt de finale gespeeld bij Legmeervogels in Uithoorn. Vertrek is vanaf CJVV om 17:15 uur. Opgeven voor de bus kan via de Facebookpagina van CJVV 5! Wat vooraf ging:

Naast het kampioenschap in de 4e klasse is CJVV 5 ook succesvol in de beker! Kom kijken naar de halve finale op woensdag 26 april om 20:00 uur!

Na in de poulefase Valleivogels 5, Woudenberg 5 en Roda'46 3 uitgeschakeld te hebben kwam de ploeg in de knock-out. Respectievelijk Roda'46 4, Roda'46 5, DOVO 5 en JSV 7 werden verslagen. Woensdag 12 april stond de kwartfinale op het programma tegen het 2e elftal van FC Driebergen. Na 90 minuten stond er een 2-1 in ons voordeel op het scorebord dus was een plek in de halve finale een feit. 

 

Woensdag 26 april is deze halve finale ingepland! Thuis om 20:00 tegen DOVO 9. Kom de ploeg steunen in de strijd om het finaleticket?

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!