Sponsors

Spelerspas; Vanaf nu is legitimatiebewijs ook voldoende

28 februari 2017 22:30


Onderstaande bericht is vooral van belang voor onze scheidsrechters.

Per 4 maart is het toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspas. Verlopen spelerspassen hoeven na 3 maart niet meer vernieuwd te worden. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen; dit proces gaat volledig digitaal. Dit als onderdeel van de overgang naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier.

Hallo scheidsrechters en leiders van CJVV.

 

Er staan 2 wijzigingen aan te komen wat betreft de administratie van voetbalwedstrijden.  Vanaf zaterdag 4 maart kan er ook gebruik worden gemaakt van een officiële legitimatie als spelerspas. De spelers die nog geen (nieuwe) spelerspas heeft mag op vertoon van zijn legitimatie mee spelen, mits hij uiteraard wel op het wedstrijd formulier staat. Er worden ook geen nieuwe pasjes meer gemaakt. Vanaf volgend seizoen worden de passen helemaal afgeschaft.

 

In het nieuwe seizoen komt er een app voor de telefoon en kan het DWF via die app worden ingevuld, dit is eenvoudiger en sneller. Ook de “digitale spelerspas” komt daar dan in te staan. Hoe dat allemaal verder gaat, wordt nog door de KNVB uitgelegd bij bijeenkomsten die worden georganiseerd door de KNVB.

 

Dus eerst, vanaf zaterdag 4 maart, de spelers zonder huidige pas een legitimatie laten zien, en dan vanaf seizoen 2017 / 2018 tot afschaffing van de pas en alles via een app op je telefoon. Voor de jeugdspelers is het ook toegestaan om een kopie van het identiteitsbewijs van hun ouders (waarop ze staan bijgeschreven) te tonen. 

 

Namens het wedstrijdsecretariaat, Ties Steen Redeker.


Hieronder het volledige bericht wat wij van de de KNVB ontvingen.Vanaf volgend seizoen zal het amateurvoetbal overstappen naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone gaan.

Het mobiel digitaal wedstrijdformulier is een mooie ontwikkeling voor ons amateurvoetbal. Ik denk dat iedereen blij is dat ook de wedstrijdformulieren de stap naar het digitale tijdperk hebben gemaakt. Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat we nu hebben besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier.

Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft’.

Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact zullen we de komende periode alle verenigingen en wedstrijdofficials ondersteunen bij de introductie van het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Op KNVB Assist wordt alle beschikbare informatie gepubliceerd.

Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft. De uitlevering van deze passen stopt op zeer korte termijn. Per 4 maart is het daarom, voor dit lopende seizoen, toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspas. Verlopen spelerspassen hoeven na 3 maart niet meer vernieuwd te worden. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen; dit proces gaat volledig digitaal.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!