Sponsors

Help Arjan Breman bij zijn strijd voor de vrijheid

31 december 2016 16:00


Tijdens de CJVV Winterbosloop op 7 januari zal Arjan Breman weer eens te bewonderen zijn. Dit jaar loopt hij echter mee voor een zeer bijzonder doel. Help hem in de strijd tegen onderdrukking door moderne slavernij. Lees hieronder zijn relaas.

Strijd tegen moderne slavernij

Wat heeft het willen winnen van de winterbosloop te maken met moderne slavernij? Wat is moderne slavernij eigenlijk? Waarom zou ik het geweldig vinden wanneer  je komt kijken 7 januari? En wie ben ik eigenlijk en wat wil ik graag?

Laat ik met het laatste beginnen: ik wil graag de winterbosloop nog eens lopen en het liefst winnen. Dit om aandacht te vragen voor A21, een organisatie die strijd tegen moderne slavernij. Dat is keihard nodig! Ik wil hiermee een stem vormen voor mensen die het niet hebben.

Wie ben ik?
Voor wat mij persoonlijk betreft, mijn naam is Arjan Breman en ik ben sinds 1997 lid van CJVV. Daar heb ik op Nimmerdor kennis gemaakt met de winterbosloop. Tijdens mijn actieve spelerstijd in A1, 3, 2 en 1 heb ik deze meermaals gelopen, met een 5e plaats als hoogste notering. Sinds ik gestopt ben met actief voetballen heb ik altijd de latente behoefte gehad deze nog eens te lopen en misschien wel te winnen. Hoe mooi is het om dit nu mogelijk waar te maken en te combineren met de strijd tegen moderne slavernij!?

Slavernij, bestaat dat nog?

Dat bestaat zeker nog, wereldwijd zijn er meer dan 27 miljoen mensen die in slavernij leven. Het betreft mensenhandel zoals gedwongen prostitutie, (kinder)arbeid onder slechte arbeidsomstandigheden en orgaanhandel. Mensenhandelaren zijn genadeloos. Jonge vrouwelijke slachtoffers zijn eerder regel dan uitzondering. 99% van de slachtoffers wordt niet gered, 0,001 % van de handelaren wordt veroordeeld. Dat mag anders! Graag draag ik een druppel van liefde bij op deze plaat van liefdeloosheid.

Welke uitdaging ga ik aan?

Ik ga A21,              één van de organisaties die strijd voor vrijheid, promoten en financieel ondersteunen.
Hoe?                      Door het lopen van een hele marathon (de Muskathlon)
Wanneer?             Mei 2017
Waar?                   Van Bulgarije naar Griekenland, een walhalla voor veel handelaren
Waarom daar?    Staat beeld voor een mogelijke smokkelroute van jonge vrouwen
En de euro’s?        Doel = € 10.000 per atleet sponsorbijdrage (excl. reiskosten)

Daarom zoek ik 100 mensen / 10 teams die elk € 100 willen ondersteunen.
Dat is voor velen van ons een paar uurtjes gezelligheid in de kantine of een keer uit eten gaan, maar voor slachtoffers een wereld van verschil.

Wat levert dit op?

Er kan met geld iets tegen mensenhandel gedaan worden:

  • Preventie                                             door bewustwording en voorlichting
  • Bescherming slachtoffers                door programma’s gericht op herstel
  • Vervolging daders                              door aanklagen van mensenhandelaren
  • Partnerschappen aangaan                met lokale overheden en andere organisaties in dezelfde strijd

Sponsor je me?

De uitdaging is groot, ik heb je nodig. Ik wil je dus graag vragen: Wil jij een van de 100 mensen zijn die ik zoek? Of wil jouw team mij helpen? Uiteraard mag elk bedrag, voel je vrij om te doen wat je hart je ingeeft. Je helpt mij, maar bovenal mensen die seksueel uitgebuit worden, uitgeknepen worden voor een hongerloontje of kinderen die in rotzooi moeten werken in plaats van naar school kunnen. Tijdens de winterbosloop staat er op voor of in de kantine een standje bemand door Harald Schoonbeek. Hij kan je nog veel meer over A21 en de actie van Arjan vertellen.

Help je om samen een stem te vormen? Kom je kijken naar de winterbosloop waar ik de lopers uitdaag?


Volg de link voor makkelijk doneren via I-deal: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1315/arjan-breman.html

Hartelijk dank voor het lezen en hopelijk voor je bijdrage!

Arjan Breman

Voor mijn contactgegevens, vraag even Freek van Slooten, freek.vanslooten@kpnmail.nl.

    

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!