Sponsors

C2 neemt KNVB districtsbeker mee naar Amersfoort

23 mei 2016 13:30


Eindelijk was het dan zo ver, zaterdag 21 mei 2016 de dag van de bekerfinale voor onze jongens van de C2. Zoiets maak je maar één keer mee. Om 10:30 uur kwamen de spelers van de C2 met een groep C1 spelers, ouders en andere vrienden samen bij CJVV om in een door het bestuur geregelde bus af te gaan reizen naar Uithoorn, de thuisbasis van Legmeervogels. Onderweg was het erg rustig in de bus, de jongens waren in op en top concentratie. Om 12:00 uur waren we dan in Uithoorn en kwamen de geel/zwarte vlagen uit de bus. De jongens hadden er zichtbaar zin in. “Laat Eemnes maar komen, we zijn er klaar voor” luidde het devies.

Met veel vertrouwen (of was het de spanning bij hem) liet de trainer Mohamed Yaacobi de jongens zelf hun hele warming up doen. Om 13:00 uur ging de wedstrijd van start. Al na 5 scoorden onze jongens door een hele mooi voorzet van Shabaan op Felix die met een prachtige kopbal de keeper van Eemnes wist te passeren. De C2 bleef in de eerste helft druk naar voren uitoefenen. Dat resulteerde in een mooie ruststand van 2-0. Maar bij de halve finale stand de C2 ook in de rust met 2-0 voor en kwam de tegenstander toen op gelijke hoogte.

Dit scenario ontrolde zich nu gelukkig niet. Voordat de C2 nog meer ging scoren maakten ze het zichzelf wel lastig. Er werd zowaar een speler van het veld gestuurd met een rode kaart en moest de C2 een groot deel van de tweede helft met 10 man spelen. De jongens lieten zich echter niet uit het veld slaan. Ondanks dat Eemmes de druk toch wat wist te verhogen bleef de C2 goed voetballen. Met 10 tegen 11 spelers werden er zelfs nog 3 doelpunten gescoord. Daarmee is de C2 dan daadwerkelijk de bekerkampioen van de 3e klasse west 1 geworden. Toen de wedstrijd afgelopen was werd de trainer gejonast door de jongens, waarmee ze hun dankbaarheid voor wat de trainer voor en met ze gedaan heeft op een mooie manier tot uiting brachten

 

Als de kers op de taart zo smaakte deze beker voor de C2. Na een seizoen met in het najaar ongeslagen kampioen worden in de 3e klasse en promoveren naar de 2e klasse en daar heel sterk 2e worden en dan nu deze overwinning is dit toch wel een geweldige afsluiting van dit seizoen.

 

Nadat de beker was uitgereikt ging iedereen natuurlijk met de bokaal op de foto. Een beetje beduusd waren de jongens in de bus want het was een erg rustige rit (of kwam dit door de strenge buschauffeur en leider van de C2?). Tenslotte kon de trofee in de CJVV kantine worden ingehaald. Met een patatje, drankje en natuurlijk het Champions lied van Queen werd deze prachtige ervaring van de jongens afgesloten. Nadat ze één voor één hun trainer hadden bedankt gingen ze met een mooie medaille om de nek huiswaarts. Velen zullen nog lang hebben wakker gelegen vanwege alles wat ze die dag hebben meegemaakt.

 

Voor de complete foto reportage van Paul Tulp kun je hier klikken. (http://ptulp.nl/galleries/Specials/CJVVkampioenC2%20beker20152016/)


C2 van CJVV naar Uithoorn voor bekerfinale KNVB district west 1

Na de reguliere competitie volgde voor de spelers van het Amersfoortse CJVV C2 nog een spannend toetje in de vorm van de strijd om de KNVB districtsbeker voor hun leeftijdsklasse.


De C2 jongens van de Amersfoortse voetbalvereniging CJVV hebben dit seizoen een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. In het najaar 2015 werden ze al ongeslagen kampioen in de 3e klasse. Promotie naar de 2e klasse was hun beloning. Ook een klasse hoger deden de jongens het prima. Slechts 2 nederlagen werden er geleden, wat tenslotte resulteerde in een 2e plaats in de eindrangschikking.

Vol vertrouwen stortte het team zich dan ook op het bekeravontuur. In de groepsfase werden alle wedstrijden gewonnen, waarna in de knock-out fase Candia C2 en Amsvorde C1 het onderspit dolven. In de achtste finale hadden de jongens weinig moeite met De Meern (6-0), waarna tenslotte in Wijk bij Duurstede CDW er met 2-4 aan moest geloven. De halve finale was bereikt. Nu ging de reis naar Egmond binnen, waar het C1 team van Adelbert de tegenstander zou zijn. De Amersfoorters werden door veel publiek met vuurwerk op het veld ontvangen. Dit motiveerde het team echter nog meer voor de strijd. Na de eerste helft stond een 0-2 stand op het scorebord. Maar in de tweede helft slaagden de Adelbert jongens er snel in de achterstand weg te werken. De CJVV jeugd liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. De flanken werden weer goed gevonden en de snelle buitenspelers deden waar ze goed in zijn. Uiteindelijk werd er met 2-5 gewonnen met. Een gejuich steeg op, want de C2 van CJVV staat in de finale.

Alle KNVB bekerfinales in het district West 1 zullen dit jaar op zaterdag 21 mei worden gespeeld op de velden van Legmeervogels in Uithoorn. Maar een lange reis lijkt de jongens van CJVV niet te deren. Ze zijn dan ook vol vertrouwen om ook de laatste wedstrijd tegen Eemnes C2 tot een goed einde te brengen. Wat hen betreft komt er op 21 mei weer een grote beker naar Amersfoort. “Wij zijn er klaar voor” aldus trainer Mohammed Yaacoubi.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!