Sponsors

CJVV 45+ wint kalkoentoernooi bij Cobu Boys

28 december 2015 20:00


De laatste zaterdag voor de kerst betekent dat bij de oude meesters van CJVV in 2015 nog eenmaal de kicksen worden ondergebonden om bij Cobu Boys te gaan strijden om het winterkampioenschap, ook wel kalkoentoernooi genoemd. Vorig jaar wisten de oude meesters van CJVV dit toernooi te winnen en de vorige week ingeleverde wisselbeker was ondertussen voorzien van het plaatje "CJVV winnaar 2014".

Onze coach, snor Van Ooijen, had ons dan ook al weken van te voren verzocht om ook dit keer in perfecte conditie op het veld te verschijnen. De wisselbeker moest immers worden geprolongeerd. Hiertoe besloot onze snor zelfs om buitenstaanders te gaan benaderen, immers het resultaat was heilig. Het tegenovergestelde gebeurde, er werden geen exotische voetbaltalenten binnen gehaald, maar onze balvaste spits vluchtte naar het warme Burkina Faso en onze spelverdeler wilde nog 1 keer met het mannelijke deel van zijn familie gaan høken. Dat hiervoor Bennie Jolink eerst op onze zorgkosten een week in het ziekenhuis diende door te brengen deerde hem kennelijk niet. Van Johan van der Meer kregen wij vooraf een mooie kerstgroet, wij wensen Johan en zijn familie uiteraard het allerbeste in hun eigen strijd.

 

Dat de gewonnen wisselbeker dit jaar van eigenaar moest wisselen werd ons bij de indeling van de kleedhokken al snel duidelijk, alle teams kregen een keurige kleedkamer op het Cobu Boys terrein bedeeld, behalve CJVV, wij moesten ons omkleden bij de plaatselijke handbalvereniging waardoor wij al gauw 100 extra meters, inclusief klunen, in de benen hadden voordat het toernooi begonnen was. Dat dit in ons nadeel zou zijn was echter een misrekening van de organisatie, door de afstand tot de andere kleedkamers konden onze tegenstanders namelijk de meesterlijke opdrachten van onze coach niet horen en wisten zij zodoende niet wat ze te wachten stond.

 

Onze snor wist ons vooraf te vertellen dat wij vooral moesten zorgen dat onze keeper Job niets te doen kreeg en dat wij elke wedstrijd 1 doelpunt meer moesten maken dan de tegenstander. Hele duidelijke opdrachten natuurlijk, maar zonder spelverdeler en zonder spits moesten er meer plannen worden gesmeed om overeind te blijven in dit seniorentheater. Tijdens de eerste wedstrijd werd al snel duidelijk hoe de CJVV acteurs dachten hun tegenstanders in de luren te leggen. Achterin het balletje in een heel traag tempo rondspelen en af en toe de bal inspelen op een van de aanvallers. Het resultaat mocht er wezen, uit een van de schaarse aanvallen werd Ab Talen bediend in het 7 meter gebied en was de 1-0 een feit. Daarna bleek dat André de woorden van de trainer niet goed had begrepen en kopte de bal keurig terug op Job die uiteraard verwachte dat hij niets hoefde te doen vandaag; 1-1. Na een kleine reprimande van de coach was het André die met een droge knal 1 minuut later ook de 2-1 liet aantekenen. De eerste 3 punten waren binnen.

 

De tweede wedstrijd ging tegen de organiserende vereniging Cobu Boys, de wedstrijd verliep net als de eerste wedstrijd in gezapig tempo al waren de geel-zwarten voornamelijk op de helft van de tegenstander te vinden, ook nu kwam de goal weer van André, die wederom met een droge knal de keeper van Cobu boys kansloos liet. Deze wedstrijd was het zeker mogelijk geweest om ons doelsaldo wat op te krikken, maar volgens de wijze woorden van de coach waren de punten weer binnen. De derde wedstrijd was een kopie van wedstrijd nummer twee en ging tegen de paars/witte mannen van APWC die kennelijk hadden geoefend om de bal met een boogje over de tegenstander heen te wippen. Goals levert dat niet op, maar leuk om naar te kijken is het natuurlijk wel. Wie afgelopen maandag bij de ledenvergadering is geweest had onze voorzitter Peter Coenen horen vertellen dat Henk Nagelhout zijn functies op bestuurlijk niveau gaat beëindigen om meer tijd te kunnen

stoppen in het fluiten van wedstrijdjes en het spelen van 45+ voetbal. De effecten hiervan zijn nu al zichtbaar, in de wedstrijd tegen APWC nam André als inschuivende verdediger even rust en zag Henk zijn kans schoon om als geel-zwarte gnoe naar voren te stormen waarbij hij op het juiste moment werd aangespeeld door Gert-Jan en de bal snoeihard binnenschoot. Als de voorzitter dit nou eens had gezien.....

 

9 Punten na 3 wedstrijden, we lagen op koers om de beker van het winterkampioenschap met verve te verdedigen al moesten we nog tegen SVM en Hoogland, twee teams die ook nog niet hadden verloren, maar door wat gelijke spelen al min of meer achter de feiten aanliepen. Bij winst op SVM was het zeker dat de wisselbokaal werd voorzien van het plaatje "CJVV winnaar 2015", het doel van de coach was bijna bereikt. Na wat uitspraken als 1 goal verschil is genoeg schakelden de geel/zwarten even op naar een iets hoger tempo en werd SVM van de mat gespeeld. André nam zijn rol als inschuivende verdediger weer over en maakte, perfect bediend door Ab, 1-0. Alexander die tijdens de wedstrijd tegen APWC goed had opgelet wist met een mooi boogballetje over zijn tegenstander heen Gerco in stelling te brengen. De 2-1 situatie die ontstond werd door Ab koeltjes afgerond. Dat Ab daarna op nog geen twee meter voor open goal de bal op het dak van de Ikea wist te schieten maakte ons allemaal niets uit. Het slot akkoord van deze wedstrijd was een vrije trap van André die door iedereen werd gemist inclusief de keeper van SVM.

 

12 Punten waren binnen en de beker bleef bij CJVV, toch moest er nog een wedstrijd worden gespeeld. Grijze snor wist ons te melden dat de tegenstanders vandaag nog niet tegen ons hadden gescoord en dat dat zo moest blijven. Hij verwachte minimaal een punt zodat wij ongeslagen toernooiwinner zouden worden. Met deze wijze woorden in ons achterhoofd en vermoeidheid in onze benen besloten we de laatste wedstrijd op slot te gooien. In 2015 met een mooie brilstand eindigen tegen een sterk team als Hoogland is immers geen schande. Al met al een waardig afscheid van het voetbalseizoen 2015. Als team hebben wij nog wel 1 tip voor onze coach; "Never change een winning team".

 

Na afloop werd in de kantine het kampioenschap gevierd en wisten wij bij de loterij ook nog een kalkoen in de wacht te slepen. De verwachtingen voor 2016 zijn hooggespannen en zullen waarschijnlijk ook worden waargemaakt zolang de coach maar geen exotische talenten gaat aantrekken.

Met vriendelijke Groet, Gerco van de Kamp.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!