Sponsors

Informatie rond winterstop en afgelastingen

8 december 2015 9:00


Het competitie seizoen 2015/2016 is al weer bijna halverwege. Over goed een week, na 12 december, begint de winterstop. Voor de meeste teams starten de wedstrijden dan weer op 23 januari 2016.

De trainingen lopen nog door t.e.m. vrijdag 11 december 2015. Op maandag 11 januari 2016 starten we dan weer met trainen voor een succesvol en plezierig tweede deel van het seizoen. Maar eerst is er nog de traditionele winterbosloop voor alle CJVV teams op zaterdag 9 januari. Stimuleer a.u.b. jullie teams voor deelname aan dit prachtige CJVV evenement.

 

Mochten er nu teams langer willen doortrainen (of eerder willen beginnen), dan kunnen ze contact op nemen met het wedstrijdsecretariaat, mail naar arievanslooten@gmail.com.   

 

In januari en februari kunnen de weersomstandigheden een rol gaan spelen. Soms worden wedstrijden afgelast. In het verleden ontvingen wij nogal eens vragen rondom afgelastingen. Daaruit bleek dat de procedure en de beschikbare informatie niet bij iedereen bekend was. Vandaar dat wij je langs deze weg (en wellicht ten overvloede) willen informeren op dit punt.

 

Procedure rond afgelastingen

CJVV last nooit wedstrijden af. Hiertoe zijn wij ook niet bevoegd. Er zijn 3 instanties die een wedstrijd eventueel kunnen aflassen;

a.       De KNVB. De bond kondigt zo nodig een algehele of categorale afgelasting af.

b.      De KNVB consuls. Bij risico op afgelastingen inspecteert deze op zaterdagochtend rond 7:30 uur de velden bij CJVV evenals bij de eventuele tegenstander.

c.       De scheidsrechter. Gedurende de zaterdag kan de situatie zodanig verslechteren dat de scheidsrechter vlak voor aanvang voetballen onverantwoord acht.

 

Informatie over afgelastingen

Van de bovenstaande 3 situaties vergt punt b. veruit de meeste aandacht. Een algehele of categorale afgelasting heeft meestal voor zaterdag reeds de pers gehaald. Maar ook op teletekst of de KNVB website wordt een dergelijke maatregel bekend gemaakt. Een afgelasting door de scheidsrechter valt niet te voorzien. Meestal betreft het een onverwachte verslechtering van de weersomstandigheden. Vooraf is hierover uiteraard geen informatie beschikbaar.

 

Bij de onder b. genoemde situatie beoordeelt de consul op de wedstrijddag de staat van de velden. Omdat bij CJVV overal kunstgras ligt, zal op ons sportpark slechts zelden een wedstrijd op die manier worden afgelast. Bij uitwedstrijden zullen we echter regelmatig op het meer kwetsbare natuurgras voetballen. En dan wilt u snel en adequaat geïnformeerd worden in geval van een afgelasting. CJVV beschikt hiervoor over verschillende informatiemiddelen;

1.       Homepage CJVV website
Op de CJVV website is het mogelijk de homepage aan de eigen wensen aan te passen. Hierdoor kan het rechter gedeelte van de homepage helemaal gepersonifieerd worden. Allen de informatie waarin jij geïnteresseerd bent verschijnt in dit blok.

Klik op de button “infoblok wijzigen…..” onderaan de rechter kolom. Er verschijnt een rijtje items dat je standaard in beeld kunt krijgen wanneer je de CJVV website bezoekt. Kies hier bijvoorbeeld “Afgelastingen” door op het plusje voor het item te klikken. Ververs de pagina en je ziet de rubriek afgelastingen rechts in beeld. Desgewenst kun je dit item ook nog naar boven schuiven. In de rubriek “Laatste uitslag” kun je bovendien ook jouw eigen team kiezen (“wijzig team”). Wanneer je hier jouw eigen team kiest zie je altijd meteen jouw laatste uitslag. Hetzelfde kun je doen met “Volgende wedstrijd” en “Stand”.

 

2.       Menu optie “Wedstrijden” op de CJVV website

In het hoofdmenu links kies je de optie “Wedstrijden” en daarna “Afgelastingen”. Op de pagina die dan voor komt worden alle afgelastingen, voor zover bij CJVV bekend, gepubliceerd.

 

3.       Per SMS op je mobiele telefoon

Op bovengenoemde pagina “Afgelastingen” kun je je tevens aanmelden voor de SMS service. Je krijgt dan per SMS alleen bericht over de afgelasting van de wedstrijd van je eigen team. Kosten van deze service € 0,25 per bericht.

 

4.       Per e-mail service

Ook hier wordt je alleen geïnformeerd over de afgelasting van je eigen team. Deze service is gratis.

 

5.       Via de leider

Dit zou eigenlijk niet nodig zijn. Maar mocht iemand er niet echt uitkomen of zijn er complicerende factoren, dan kan de leider geraadpleegd worden leider. Contactinformatie is beschikbaar onder “Teams” op de CJVV website.

 

NB 1; Liefst niet naar CJVV bellen, omdat we bereikbaar moeten blijven voor andere verenigingen die willen weten of het bij CJVV door gaat.

NB 2; Oefenwedstrijden kennen andere regels. Bij deze wedstrijden zou het namelijk kunnen zijn dat deze wedstrijden wel doorgaan terwijl de KNVB alles afgelast heeft.

 

Trainingen

De trainingen zullen bij CJVV zelden worden afgelast, omdat al onze trainingen op kunstgras worden gegeven. Toch kan het gebeuren dat er een training niet door kan gaan. Kijk dan op de CJVV website zoals onder 1. en 2. Beschreven. Hier vind je ook berichten over afgelaste trainingen, voor zover bekend bij CJVV.

 

Wij hopen op deze manier meer duidelijkheid te hebben verschaft rond dit onderwerp. Wij wensen jou of uw pupil een geweldig leuk voetbalseizoen. Veel plezier!

 

Wij wensen jullie allemaal een heel plezierige tweede helft van het seizoen 2015/2016. Met vriendelijke groet, namens het bestuur van CJVV, de jeugdcommissie van CJVV.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!