Sponsors

Onze Cultuurkaart gaat van start

3 november 2015 16:45


De CJVV Cultuurkaart is afgelopen vrijdagavond gelanceerd. In ons clubgebouw vond de overdracht aan voorzitter Peter Coenen plaats. Eddy Boevink, één van de deelnemers aan één van de denksessies, was gevraagd het eindresultaat aan de vereniging aan te bieden.

De avond werd voortreffelijk geleid door Daniël Coenen, die namens de Argumentenfabriek uit Amsterdam, het project binnen onze club heeft getrokken. Hij sprak van een belangrijk moment voor de club, omdat het voor het eerst is dat de leden zelf hebben vastgesteld wat de gewenste clubcultuur van CJVV is.

Ook het gemeentebestuur had vernomen dat er bij CJVV iets heel bijzonders stond te gebeuren. Wethouder Hans Buijtelaar was de hele avond aanwezig om de waarden en houdingen van CJVV in werking te zien. Hij sprak over een “waanzinnig goed initiatief’, wat wellicht ook door andere verenigingen zou kunnen worden overgenomen. Daarna was het de beurt aan Eddy Boevink, die ons o.a. vertelde hoe hij bij CJVV terecht was gekomen en wat CJVV in zijn ogen bijzonder maakt. “Ik heb nog nooit ook maar een moment spijt gehad van die keuze” zo onthulde hij. Daarom was hij dan ook blij dat hij als relatief “nieuwe” CJVV’er een groot exemplaar van de CJVV Cultuurkaart aan de vereniging te mogen aanbieden.


Peter Coenen nam de Cultuurkaart graag in ontvangst. Hij benadrukte dat “dit initiatief uit de leden zelf is voortgekomen. Het bestuur heeft hierin niet gestimuleerd of gestuurd. Want wij vonden het van belang dat de leden zelf zouden bepalen wat onze waarden en houdingen zouden moeten zijn”. Nu deze waarden en houdingen zijn vastgesteld is het van groot belang dat deze nu ook binnen alle geledingen van de club gaan leven. “Daarom zal de CJVV Cultuurkaart een opvallende plaats in ons Jan Hietkamp paviljoen krijgen” zo beleefde de voorzitter.


NOS Sport presentator Jeroen Stomphorst toonde zich ook ingenomen met de Cultuurkaart. Hij benadrukte zijn verhaal primair te vertellen als betrokken ouder van zoon Koen, die toen een voetbal vriendje voor een andere club koos toch maar besloot CJVV trouw te blijven. Hij illustreerde dit met een aantal leuke ervaringen uit zijn bestaan als voetbalvader. Maar ook kon hij als sportinsider mooi vertellen over zijn ervaringen met clubcultuur in bredere zin.


Tenslotte was het tijd voor de aanwezigen hun stem te laten horen. Daniël had enkele stellingen bedacht, die met de waarden van de cultuurkaart een dilemma zouden kunnen vormen. Eén stelling luide bijvoorbeeld; “CJVV is voor leden een warm bad”. Hierover bleek veel te zeggen. Maar ook kon iedereen dit te spiegelen aan de CJVV Cultuurkaart. Zelfs wethouder Hans Buijtelaar en Jeroen Stomphorst mengden zich in deze discussies.

Kortom, dank voor allen die aanwezig waren, dank voor allen die het woord hebben gevoerd, dank voor allen die dit bij CJVV mogelijk maakten. En nu gaan we er mee aan de slag!


Wil je de hele cultuurkaart bekijken? Klik hier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!