Sponsors

30 oktober a.s. lancering CJVV Cultuurkaart

15 oktober 2015 9:45


Welke waarden vinden wij samen belangrijk in onze club. Welk gedrag hoort hierbij. Samen zijn dit belangrijke componenten voor de identiteit van onze club. Vele leden hebben meegedaan in gespreksavonden om samen onze waarden te benoemen. Nu zijn we zover dat het resultaat gepresenteerd kan worden.

. Vrijdagavond 30 oktober lanceren wij de CJVV Cultuurkaart. Een initiatief waarmee CJVV als vereniging in Nederland voorop loopt. Tijdens een bijzondere avond zal de kaart worden aangeboden aan de club en gaan de leden met elkaar in gesprek over cultuur. Jeroen Stomphorst, NOS Sport presentator en als ouder betrokken bij CJVV, is gastspreker.

De Cultuurkaart is tot stand gekomen op basis van vier denksessies met in totaal zo’n veertig leden van CJVV. Samen bepaalden zij een aantal waarden en daarbij behorende houdingen. De deelnemers vormden een dwarsdoorsnede van de club: jong en oud, vrijwilligers en niet-vrijwilligers, spelers en ouders, mannen en vrouwen etc. De uitkomst moet duidelijk aangeven wat de identiteit van de club is. Waarom worden mensen lid van CJVV? Wat mogen CJVV’ers van elkaar verwachten? De CJVV Cultuurkaart geeft het antwoord. Bij het hele proces was de Amsterdamse organisatie De Argumentenfabriek nauw betrokken.


De kaart is gemaakt naar aanleiding van een initiatief uit de vereniging. Het bestuur heeft geen bemoeienis gehad met de inhoud van de kaart en schaarde zich zonder commentaar achter het resultaat. De KNVB juicht het initiatief van CJVV bijzonder toe.


Op de Cultuurkaart staan de vijf waarden van CJVV. Deze waarden zijn Respect, Betrokkenheid, Verantwoordelijkheid, Ambitie en Plezier. Bij elk van deze waarden zijn enkele houdingen geformuleerd. Bijvoorbeeld ´bereid zijn om elkaar aan te spreken´ en ´voetballen om te winnen´. De aldus geformuleerde cultuur geldt voor alle leden van CJVV. De kaart moet richting geven aan identiteit, eenheid en beleid. CJVV vindt het van belang dat de cultuur gaat leven. Het bestuur gaat de Cultuurkaart bijvoorbeeld gebruiken in haar selectie van trainers. Daarnaast zullen alle nieuwe leden een exemplaar van de kaart ontvangen. Onnodig te zeggen dat De Cultuurkaart een prominente plek in de kantine zal krijgen.


Op vrijdagavond 30 oktober zal voorzitter Peter Coenen de CJVV Cultuurkaart in ontvangst nemen. Twee sprekers, een trouw CJVV-lid in hart en nieren en NOS Sport presentator Jeroen Stomphorst, zullen vanuit hun perspectief ingaan op cultuur en CJVV. Hiernaast gaan leden met elkaar in gesprek en discussie aan de hand van stellingen.


Dus mis het niet: 

Lanceringavond CJVV Cultuurkaart, vrijdag 30 oktober 2015 om 20:00 uur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!