Sponsors

CJVV Gezond trapt af met de Gezonde Sportkantine

6 september 2015 21:45


Op zaterdag 12 september zal de aftrap gegeven worden van het eerste onderdeel van dit programma, De Gezonde Sportkantine.

Achter de schermen werd al enige tijd gewerkt aan een programma genaamd “CJVV Gezond”. Deze nieuwe activiteit speelt in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het feit dat gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen overgewicht heeft. CJVV vind het van belang het thema gezondheid op de clubagenda te plaatsen. Het bestuur gaat hiermee aan de slag door middel van dit CJVV Gezond programma. Op zaterdag 12 september zal de aftrap gegeven worden van het eerste onderdeel van dit programma, De Gezonde Sportkantine.

Een enthousiaste groep van Dames 2 is onder leiding van Hilde Hengeveld van start gegaan om het aanbod in de kantine gezonder te maken. Hilde vertelt: ”Ik vond het eigenlijk zo raar dat ik na het sporten geen appel of iets gezonds kon kopen in de kantine. Ik zag alleen maar gefrituurde snacks. Hier wilde ik wat aan doen. Daarom zei ik ook gelijk ja toen men mij vroeg voor dit project.” Hierbij werd de vereniging ondersteund door B.Slim en Mensa-Advies uit Baarn, die adviezen geven over het assortiment en de manieren om de gezonde kantine winstgevend te laten zijn.

 

Vooral tijdens hun jeugd leren we wat goed voor ons is. En dat geldt ook voor de inhoud van een gezonde leefstijl. CJVV wil de leden een gezonde leefomgeving bieden, met name onze kinderen. Hierbij zal het niet zo zijn dat er alleen nog maar gezonde snacks verkrijgbaar zijn. Het programma voorziet wel in een alternatief voor de vette producten. Alternatieven die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Hilde Hengeveld zegt hierover “Wij spelen hiermee in op een bredere maatschappelijke ontwikkeling. We zien dat steeds meer mensen zich bewust zijn van het belang van gezonde voeding. We hebben gemerkt dat er binnen de club dan ook echt behoefte was aan een alternatief”. Er is een assortiment met snacks, broodjes en dranken ontwikkeld dat van week tot week kan wisselen, al naar gelang seizoen en vraag.

Op zaterdag 12 september wordt de aftrap voor dit programma gegeven. CJVV gaat dan van start met de Gezonde Kantine. De aftrap is in de ochtend omdat dan de meeste jeugd speelt. Hilde Hengeveld vertelt “We bieden elk jeugdteam bij aanmelding een soort van voucher/flyer aan voor een gezonde traktatie op het terras. Daar staan we met een tafel vol met gesneden fruit en dan krijgen de kinderen een stokje waar ze mee hun eigen fruitstok kunnen rijgen. Ook staat er op het terras twister 'fruit' spellen en kunnen de kinderen meedoen aan een fruitspel. Ook delen we die ochtend appels uit aan de ouders die supporteren langs de lijn met daaraan een tekstje gebonden 'Gezond aan de lijn - bij CJVV' en leggen we uit waarom we het doen”.Om 11 uur is er een officieel momentje om de kantine af te trappen. CJVV voorzitter Peter Coenen zal dan wat zeggen en mogelijk ook een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur. De organisatie B-Slim zal een plaquette overhandigen. Tijdens dat moment worden er kleine broodjes gezond belegd uit om te proeven. Speelsters van Dames 2 lopen in een bananen of wortelpak rond en gaan op de foto gaan met kids. Aan het eind van ons gesprek moet projectleider Hilde toch nog even wat kwijt. “Deze dag is natuurlijk voor de CJVV spelers. Maar wij zouden belangstelling van buiten natuurlijk ook enorm leuk vinden”. Iedereen dus van harte uitgenodigd bij dit gezonde evenement.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!