Sponsors

CJVV C1 wint AVK 2015

16 mei 2015 0:45


Op Hemelvaartsdag was het AVK voor C-junioren. Dit toernooi werd voor de 2e keer gehouden en KVVA was de prima gastheer deze dag. De 1e editie werd vorig jaar gewonnen door Hooglanderveen C1.

Deelnemende ploegen dit jaar waren:

 

Poule A                                                                                  Poule B

Hooglanderveen C1   1e klasse                                             Hoogland C1               1e klasse

KVVA C1                     2e klasse                                             Quick C1                     1e klasse

CJVV C1                      2e klasse                                             VVZA C1                     2e klasse

 

De jongens hadden het al een tijdje over dit prestigieuze toernooi en vandaag was het dan eindelijk zover. De spanning was van de gezichten af te lezen.

 

De eerste wedstrijd was tegen Hooglanderveen C1, de titelverdediger dus. Al snel was duidelijk dat CJVV een maatje te groot was voor deze ploeg en er werd een simpele 3-0 overwinning behaald. De tweede wedstrijd was gastheer KVVA de tegenstander, dit was een duidelijk zwaardere tegenstander, bovendien moest CJVV de 2-4 nederlaag  uit de competitie tegen deze ploeg nog rechtzetten. CJVV was ook hier de betere ploeg echter de bal wilde er maar niet, diverse keren gingen Joel en Gijs op de keeper af echter deze wist van geen wijken. En dan gebeurt dus het onvermijdelijke de 0-1 valt. CJVV probeert hierna vol druk te zetten en Wail schiet 1 minuut voor tijd een vrije trap binnen: 1-1. Nu moesten strafschoppen bepalen tegen welke tegenstander CJVV moest spelen in de halve finale. Voor CJVV namen Wail, Youri, William, Gijs en Joel de penalty’s feilloos en omdat KVVA 1x miste werd VVZA de tegenstander in de halve finale. VVZA kenden we nog van de competitie toen werd het 4-0 voor CJVV Daar staat echter tegenover dat VVZA in het najaar wel kampioen werd. Een goede tegenstander dus. De wedstrijd begon wat slap en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Na ongeveer 7 minuten kreeg Joel een kans, maar de keeper redde. Even later had Gijs de bal voor het intikken. Helaas werd de bal van de lijn gehaald. CJVV was echt sterker. Achterin stond het goed, het middenveld was zoals gebruikelijk prima, alleen ontbrak voorin de scherpte om één van de vele kansen te verzilveren. Dan toch 1 minuut voor tijd uit een scrimmage krijgt Gijs de bal voor zijn voeten en de spits schiet beheerst binnen, 1-0 en CJVV in de finale!

 

De finale werd gespeeld tegen AFC Quick, een goede ploeg met veel bekenden van elkaar aan weerszijden. CJVV begon niet goed, men kon de bal niet in de ploeg houden en Quick had de overhand. Echte kansen kreeg Quick echter niet. Dan na zo’n 7 minuten spelen krijgt Franslijn een kans en dan is het vaak raak, zo ook nu en CJVV leidt met 1-0! Quick probeert aan te zetten maar CJVV is minimaal gelijkwaardig. Na de rust Luuk voor Bas op de rechtsback, de wedstrijd kantelt licht in het voordeel van CJVV. Dat resulteert in een doelpunt van Gijs, die beheerst de 2-0 binnen schiet. Groot feest langs de lijn, maar nu nog vasthouden! Ozan komt voor Maurice en Chahid voor Gijs. Dan een overtreding in de 16-meter van CJVV en penalty voor Quick. Deze wordt benut en 2-1 met nog ongeveer 8 minuten te spelen. Quick zet nu vol druk en CJVV krijgt in de counter erg veel ruimte maar vergeet dit goed uit te spelen. Quick is enkele keren dreigend voor de goal van Stephan, de gelijkmaker valt echter niet. Dan wordt er een diepe bal op Joel gegeven. De razendsnelle linksbuiten haalt de bal net niet, maar geeft wel vol druk op de bal. Zo komt de bal tegen het lichaam van Joel en via de kluts wordt het 3-1 voor CJVV! Met nog enkele minuten te spelen is dit de beslissing.

 

De C1 kwam vandaag voor niet minder dan de 1e plaats en de grote wisselbeker, en na het voorjaarskampioenschap van vorige week is dit de 2e mooie prijs in 1 week tijd. Echt een teamprestatie, CJVV mag trots zijn op deze jongens, ik als trainer ben dat in elk geval zeker!

 

Opstelling finale CJVV C1:

Keeper:           Stephan Marsman

Verdediging:   Bas van Oordt (16e Luuk van Laar) Wail Halan, Youri Nieuwenhuizen, Steffen Bellen.

Middenveld:   Maurice Bol (20e Ozan Ilbay), Nassim Charkaoui, William Tucker

Aanval:            Gijs Wispelwey (19e Chahid Aoui), Franslijn Nsingi, Joel Andrew

 

Jongens, geniet van deze prestatie. Jullie zijn de beste van Amersfoort. Peter Verburg.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!