Sponsors

G-spelers van CJVV naar Albufeira

28 april 2015 9:00


Ook dit jaar waren de G-voetballers van CJVV weer present op het voetbaltoernooi in Albufeira. ,,Dat het toernooi precies op dezelfde dag viel als het jubileumfeest bij CJVV was jammer, maar mocht de pret niet drukken. Het weekend Albufeira is het hoogtepunt van het seizoen, een feestje bij de club laten onze spelers daarvoor graag aan zich voorbij gaan", aldus een enthousiaste Eddy van den Born.

Het artikel in de De StadAmersfoort

Het is in de afgelopen jaren een bijzondere gebeurtenis geworden, vervolgt Eddy. ,,Ging in het recente verleden nog een groep van 10-15 spelers met een handjevol begeleiders op pad, in de afgelopen paar jaar is het een weekend uit geworden voor spelers en familie. Maar liefst 24 spelers en ongeveer even zo veel ouders en begeleiders stapten op 19 maart bij CJVV in de bus, op weg naar Schiphol. Dat er steeds meer ouders meegingen was aanvankelijk uit nood geboren (er was meer begeleiding nodig), maar het weekend Albufeira is daardoor uitgegroeid tot een groot familiefeest. Prachtig om te zien! De grote groep CJVV-ers bracht de stemming erin op het toernooi, door luidkeels mee te zingen met de muziek van de Amerbloazers."


JEEPSAFARI ,,Zoals altijd stond Sarah van Hotel California ons op te wachten om ons welkom te heten en heeft zij tijdens ons verblijf alles voor ons geregeld", vult Anja van den Akker aan. "Het weer was niet zo mooi als vorig jaar maar dat mocht de pret niet drukken. Vrijdag stond er een jeepsafari gepland en die duurde bijna de hele dag. Gelukkig is het de hele dag droog gebleven, en konden de platen van het dak eraf zodat je kon staan in de jeeps om alles beter te zien. Het was een leerzame dag, wij hebben veel geleerd over de binnenlanden van Portugal. Ik heb voor mijn gevoel wel miljoenen sinaasappels, citroenen, dadels en olijven aan de bomen zien hangen onderweg. Jammer dat wij geen sinaasappels mochten plukken onderweg, maar dat is verboden in Portugal. Ook hebben wij kurkbomen gezien, ik dacht dat er een bosbrand was geweest, maar hier haalt men de bast van de bomen om er kurk van te maken." 

TOERNOOI Het toernooi zelf viel wat tegen, vertelt Eddy. ,,Er waren maar twee Nederlandse verenigingen: IJsselmeervogels en CJVV (met twee teams). En daarnaast 6 veel te sterke Portugese teams. Vijf van de acht speelrondes konden in de ochtend worden afgewerkt. Toen was het over, een plens regen maakte verder spelen onmogelijk. Niemand die erom maalde. Eigenlijk is het toernooi ook maar bijzaak. Voetballen kunnen we in Nederland ook, en dan winnen we ten minste regelmatig. In Portugal gaat het om andere dingen: samen eten, samen voetballen kijken (Feyenoord, 020, Barcelona-Madrid), samen shoppen, samen naar de kroeg en dit jaar op vrijdag de zeer geslaagde jeepsafari door het binnenland van de Algarve." 

Willem Homan besluit: ,,Het weekend verliep in een geweldige sfeer. Iedereen hield zich keurig aan de afspraken (op afgesproken tijd terug in het hotel). Leuk om ook de ouders van de spelers wat beter te leren kennen. Sandrie Datema toonde zich een geboren reisleider, nam de groep op sleeptouw en zorgde ervoor dat de financiën keurig werden geregeld, met dank aan sponsors Anja van den Akker en Henk Hogeveen. Maar het grootste compliment moet uitgaan maar Eddy van den Born, die heel veel tijd heeft gestopt in het organiseren van de trip en dat fantastisch heeft gedaan. Petje af!"
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!