Sponsors

CJVV Sportpark vanaf 18 maart minder goed bereikbaar

16 maart 2015 8:30


De spoorwegovergangen van de Ponlijn aan de Arnhemseweg en de Smaragdweg gaan vanaf 18 maart een week dicht voor al het verkeer. Tot 25 maart wordt er koortsachtig, vrijwel dag en nacht, doorgewerkt aan de nieuwe verkeerstunnel op het Roethof-kruispunt. De tunnelbak die al gedeeltelijk klaar is, is onderdeel van het tweede traject van de Kersenbaan die het verkeer vanuit Amersfoort-Zuid en de binnenstad naar de snelweg A28 voert.

De spoorovergang bij Roethof wordt een week afgesloten om het middendeel van de tunnel te realiseren. Daarvoor beginnen de aannemers Hegeman en Roelofs op woensdag 18 maart met het in de grond werken van damwanden. Vrijdag start VolkerRail met het afbreken van de oude spoorrails en de aanleg van de nieuwe Ponlijn-overgang. Het weekeinde gaat dat werk onverdroten door, zodat de treinen met Pon-auto's maandag weer over het spoor kunnen.

Tegelijkertijd wordt dat weekeinde de oude spoorovergang aan de Smaragdweg weggehaald, en wordt het spoor over de nieuw gerealiseerde overgang ernaast gereedgemaakt. Vanwege de afsluiting van beide spoorovergangen kunnen automobilisten tijdens deze werkweek vanuit Amersfoort-Zuid alleen de snelweg bereiken via het Julianaplein en de Ponlijn-overgang aan de Leusderweg.

Voor spelers en bezoekers die vanuit de snelweg A28 of het Leusderkwartier c.q. Bergkwartier ons sportpark benaderen kan dit betekenen dat er een alternatieve route gekozen dient te worden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!