Sponsors

Rolstoeltennis steunt G-voetballers CJVV

20 januari 2015 20:00


Het was op woensdagavond 14 januari na de training even snel douchen en omkleden voor de jongens van onze G-afdeling. Er stond iets bijzonders te gebeuren. Mensen van het rolstoeltennis hadden bedacht dat hun G-sportafdeling financiële steun mocht ontvangen. Geweldig nieuws natuurlijk.

Alle G-voetballers waren uitgenodigd voor de officiële overhandiging van een cheque. Dus snel aankleden en douchen, want anders waren ze te laat. Zo kwam het dat in aanwezigheid van ruim 40 enthousiaste G-voetballers met hun technische staf, onze voorzitter Peter Coenen een mooi cadeau voor de G-afdeling in ontvangst nemen. Oud CDA politicus Gert van Manen overhandigde namens de WTMA (Wheelchair Tennis Masters Amersfoort) een cheque van € 2.500 voor onze jongens met een beperking. De WTMA roemde CJVV om zijn actieve G-afdeling, waardoor deze financiële ondersteuning zeer terecht is.

Gert van Manen had voor zijn speech al een kaartje met enkele aandachtpunten in de hand. Maar toen hij eenmaal midden in de groep stond, borg hij het kaartje snel op. “Dit gaat niet werken”. Daarom begon hij zijn verhaal met de link van de G-voetballers met de rolstoeltennissers en prestaties als bijvoorbeeld van Esther Vergeer. “Je zou het zo kunnen zien dat zij de G-voetballers van het tennis zijn. Mensen die ondanks hun beperking geweldig veel plezier aan hun sport beleven”. Een metafoor die doel trof. Voor de rest van het verhaal had hij de groep aan zijn lippen. Zo vertelde hij dat in de jaren 2000 t.e.m. 2005 de wereldkampioenschappen rolstoeltennis, de wheelchairmasters, in Amersfoort zijn gehouden. “Voor de organisatie van dit internationale evenement is de Stichting Wheelchair Tennis Masters Amersfoort opgericht. Bekende deelnemers aan dit toernooi waren o.a. Esther Vergeer en Robin Ammerlaan. De organisatie van een groot internationaal toernooi kost veel geld. In de eerste jaren waren er forse problemen om het financieel rond te krijgen. Later werd de animo voor sponsoring, met name van het Amersfoortse bedrijfsleven, groter. Na de afsluiting van de boeken bleek er zelfs een batig saldo. Het bestuur vond dat dit ten goede moest komen aan de gehandicaptensport”.

De bestuursleden van de Stichting WTMA zijn Gert van Manen, voorzitter, Theo Wijntjes, penningmeester, Roel Boer(oud-wethouder) en Leo Steijn(oud-directeur SRO), Ellen de Lange (vertegenwoordiger van de Internationale Tennis Federatie en oud- rolstoeltennisster).

Uiteraard toonde Peter Coenen zich zeer ingenomen met het feit dat CJVV deze steun voor de G-sporters in ontvangst mocht nemen. “Een prachtig begin van het nieuwe jaar voor onze G-afdeling”, zo sprak hij in zijn dankwoord. “Of ik al een bestemming weet? Ik heb al wel begrepen dat er vele wensen leven, bestemmingen genoeg dus. Maar we gaan eerst met de mensen van de begeleiding om tafel zitten om samen te kijken waar de behoeften het grootst zijn”. De voetballers zelf vonden het geweldig. “Prachtig om te zien” vond WTMA penningmeester Theo Wijntjes. “Ik denk dat ik op 29 augustus kom kijken bij het grote G-toernooi hier”. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!