Sponsors

Mini’s CJVV krijgen professionele begeleiding

4 november 2014 9:30


Onlangs sloot CJVV een overeenkomst met De Voetbalschool Amersfoort voor professioneel begeleide training voor de groepen 5 en 6 jarigen, de z.g. mini’s. Hiermee probeert de Amersfoortse voetbalvereniging een zo optimaal mogelijk ontwikkelingsklimaat voor de voetbalstart van de kinderen te creëren. Tevens voorziet het concept in begeleiding van ouders en trainers van de kinderen. Volgens technisch coördinator Paul Tulp is dit een uniek concept voor Amersfoort en misschien wel voor Nederland. Alleen in Maastricht is een club met een soortgelijke aanpak.

Met zo’n 20 kabouters (4 en 5 jarigen) en ongeveer 40 CJVV World League kids (5 en6 jarigen) beschikt CJVV over een grote afdeling mini’s. De kabouters trainen op zaterdag, de kids van de World League op woensdag, terwijl ze op zaterdag ook al onderlinge wedstrijdjes spelen. Elk team krijgt dan de naam en kleding van een bekende internationale club. Voor de World League kids heeft CJVV nu samen met de Voetbalschool dit geheel nieuw professioneel begeleid opleidingsconcept ontwikkeld.  
CJVV

Technisch coördinator Paul Tulp geeft aan dat het begin van de voetbalontwikkeling van kinderen heel belangrijk is. Met Dennis Been, trainer van De Voetbalschool, is een speciaal op CJVV toegespitst voetbalstart concept ontwikkeld. De Voetbalschool hanteert hiervoor de uitgangspunten van de Total Soccer Method (TSM) gebaseerd op de Wiel Coerver Methode. “Waar plezier en leren elkaar ontmoeten ben je bij het hart van TSM” vult Dennis poëtisch aan. “Want leren begint met plezier hebben”. De 22 jarige speler van ASC Nieuwland is als gediplomeerd oefenmeester (TC III) full time in dienst van De Voetbalschool Amersfoort. “Ik werk al langer zeer prettig samen met CJVV. We organiseren bijvoorbeeld vakantie voetbalclinics en extra vrijdagtrainingen samen met de club. Daaruit is nu deze structurele samenwerking voor de allerjongsten ontstaan. En tot nu toe werkt dat fantastisch. Als je ziet hoeveel plezier de kids met de training hebben, komt het met het leren ook wel goed.”
CJVV

Daarnaast is het concept ook op de ouders gericht. “Zij hebben veelal nog weinig of geen ervaring met de gang van zaken bij een voetbalvereniging” aldus een enthousiaste Paul Tulp. Hier leren ze hoe een training er uit ziet en zien ze hoe het werkt in de club”. Doordat de groep van 40 wordt opgesplitst in 4 groepen van ongeveer gelijk niveau, zijn er heel wat trainers nodig. Elk groepje van 10 wordt getraind door minimaal 1 volwassene en een jongere. Er zijn in totaal 11 trainers, volwassenen en jeugdleden, die wekelijks vooraf per e-mail een overzicht van de oefeningen en instructies daarbij ontvangen. Tijdens de veldtrainingen loopt Dennis Been voortdurend van groep tot groep om de kinderen en de trainers te begeleiden. “Dit heeft duidelijk effect gehad” zegt Paul Tulp. “Het werven van trainers voor de kids verliep erg goed, omdat men wist dat er optimale ondersteuning was. Kinderen en ouders groeien zo samen op in de club. Ik durf te stellen dat dit concept uniek is voor Amersfoort en bijna zelfs voor Nederland.”  Na deze periode stromen de oudste World League spelers in bij de F-pupillen. Na enige tijd worden hier de grootste talentjes uitgenodigd deel te nemen aan de CJVV Voetbal Academie, een opleidingsprogramma voor de jeugd tot en met de A leeftijdsgroep. Het ultieme doel voor speler en club is dat ze ooit, over zo’n 12 jaar samen het eerste team van de gele leeuwen zullen vormen.
CJVV

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!