Sponsors

CJVV 2 heeft het zwaar in de 1e klasse!

6 oktober 2014 14:00


Verslag wedstrijd SVL 2 – CJVV 2, zaterdag 4 oktober 2014 Na 4 nederlagen op rij gingen we richting Langbroek om te kijken of we de eerste punten konden gaan binnen halen. Dit is helaas niet gelukt, na een goede, leuke wedstrijd, waarin we zeker niet de mindere waren, bleven de punten in Langbroek.

We begonnen sterk. Het eerste kwartier bepaalde we het spel en kregen kansen. Mark kwam alleen voor de keeper, Albert had een goede kans in de 16 meter en Gijs werd, na een rush, neergehaald door een SVL verdediger, toen hij er toch echt bijna door was!! SVL heeft een fysiek sterk team en  meer ervaring in huis, maar voetballend waren wij echt de bovenliggende partij. De ervaring en slimmigheid van SVL kwam tot uiting toen ze na een half uur een vrije trap kregen aan de zijlijn, net op onze helft. Hun laatste man, nr 4, was meegeslopen, wij hadden dit even niet door en hij kopte de bal, vrij in, bij de 2e paal, een domper! Vlak daarna krijgen we een corner tegen, wij laten ons weg zetten in het luchtduel en SVL kopt de 2 nul in, een dreun!! Deze dreun komt hard aan omdat dit ons terugkerend probleem is en in de voorgaande wedstrijden ook meerdere keren overkwam. In de rust hebben we nog eens benadrukt dat we goed speelden en dat het zaak is dat we ons niet zo makkelijk laten aftroeven bij de hoge ballen en luchtduels. We staan 2-0 achter, maar gaan de 2e helft in, met het doel er nog iets van te maken. Dan meteen na rust valt de bal uit een duel net voor de voeten van de spits van SVL, deze is veel attenter dan wij en scoort knap met een schot in de verste hoek, Timo wederom kansloos. We zijn van slag, de 1e bal uit de aftrap wordt meteen verspeeld, SVL ruikt bloed en dendert er meteen overheen. Het lijkt wel of de hele ploeg nog in een rouwmoment zit want niemand grijpt in en het is 4-0!! In enkele dramatische 5 minuten is de zaak kansloos geworden. Daarna gaan we weer voetballen en pakken we ons spel weer op. Firat komt erin voor Albert, Adem voor Tom. Opmerkelijk is dat we weer gaan voetballen en weer gaan aanvallen. Nabbil scoort een knappe goal met een schot in de kruising vanaf de 16 meter. We gaan er nog even voor, Armando komt erin voor laatste man David, Sipan voor Nigel en we gaan het laatste kwartiertje 1 op 1 spelen. We creëren nog wel enkele halve en hele kansen, maar het is SVL dat countert naar de 5 – 1, eindstand !!

SVL geeft goed aan wat de realiteit is in de 1e klasse. Fysiek sterke tegenstanders, met een aantal goede voetballers in huis, dat de ervaring heeft om te profiteren op de momenten van verslapping bij ons of fouten van onze kant. We moeten natuurlijk niet vergeten dat het 1e van SVL gewoon in de 1e klasse speelt en dat er dus spelers in het 2e lopen met meer ervaring op een hoger speelniveau! Daarom geeft de manier spelen aan onze kant tegen deze goede tegenstander hoop. Wij hadden meer het initiatief en een beter positiespel. Tegelijkertijd scoren we moeizaam en hebben we het verdedigend moeilijk tegen dit soort ploegen (met name bij hoge ballen voor onze goal).

Afgelopen weken wordt er weer heel wat afgepraat bij CJVV. Zeger van Maanen schrijft een kritisch stukje in zijn gele blaadje op zaterdagmiddag bij het 1(ik begrijp overigens best wat ie bedoelt). Ik hoor vervolgens kreten alsof het een ramp zou zijn als het 2e degradeert. De afstand tussen het 1e en 2e zou dan heel erg groot worden??!! En het 3e (geen selectieteam meer, helaas) zou beter presteren in de 1e klasse (misschien wel waar, maar hoe lang hou je zo iets vol, met 1 keer trainen in de week?). Onze huidige 2 elftal bestaat uit allemaal zeer jonge spelers, in meerdere of mindere mate talentvol, inclusief 2 jeugdspelers. Albert, onze spit is nog A junior en Timo, onze keeper, is zelfs nog B junior.  Er zijn daarnaast 12 spelers uit de A1 over gekomen en de overige spelers spelen nog slecht 1 of 2 jaartjes seniorenvoetbal. Kenmerken van een jonge ploeg zijn wisselvalligheid en onervarenheid. Wij, bij het 2e, hadden graag een aantal ervaren spelers erbij gehad. Leiders in het team, die even het voortouw kunnen nemen op de momenten dat het even tegenzit. Dit soort oud 1e elftal spelers gingen in het verleden nog wel eens een paar jaartjes in het 2e spelen, om toch nog een beetje op niveau te kunnen acteren en eventueel het 1e te kunnen helpen als het nodig zou zijn. Maar bij CJVV zijn deze spelers er niet meer. Ervaren spelers die niet meer in het 1e willen of kunnen voetballen gaan bij ons tegenwoordig  linearecta naar de recreatieafdeling (niet selectie elftallen). Dat is natuurlijk iedereen zijn eigen goede recht, maar ik vind het wel jammer!!

Dus ik zou zeggen, geef deze zeer jonge (echte) CJVV jongens, die nu in het 2e spelen, een kans en met name……. Geef ze de tijd !! Ze voetballen aantrekkelijk, aanvallend. Er zijn elke wedstrijd mooie, spectaculaire acties te zien, maar ook zorgelijke foutjes. Al met al zullen deze jongens zich, met vallen en opstaan, en hard werken op de training, verder moeten ontwikkelen. En dat gaat altijd het beste in een positieve sfeer. Dus ondersteun deze ploeg, nu we het nodig hebben.

En trouwens; Dit jaar spelen er behoorlijk wat jongens in het 1e die vorig seizoen in het 2e speelden. Dat doen ze toch niet verkeerd, want momenteel draait het 1e lekker. Deze jongens speelden vorig jaar met het 2e in de 2e klasse. Die overstap kan dus wel !! Hoe lang heeft het 2e hiervoor in de 2e klasse gespeeld? 10/12/13 jaar? Ik denk dat Ab Talen voor het laatst met een 2e elftal is gepromoveerd naar de 1e klasse (1996/97/98 of zoiets??) en dat hebben ze toen 1 of 2 seizoenen vol gehouden? Dat kan natuurlijk door Ab Talen komen, want zoals gezegd speelden we daarna meestal een klasse lager. Dus laten we niet doen alsof de 2e klasse het einde van de wereld is. Nou vind ik persoonlijk Ab Talen een hele goede trainer/coach en een mooie kerel.  Als je naar de resultaten en prestaties in het verleden kijkt, is hij ook gewoon de beste !! Want er is nog nooit zo vaak een trainer bij CJVV gepromoveerd als Ab Talen en ik kan het weten want ik was, in die tijd van het kampioenschap van het 2e , ook al voetbaltrainer bij onze mooie club CJVV!!

Peter Reitsma

Trainer/coach CJVV 2 en Jong-CJVV

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!