Sponsors

Cursus assistent scheidsrechter bij CJVV

29 september 2014 9:15


Op donderdag 2 oktober om 19.30 uur komt docent Rob Overkleeft op CJVV een cursus geven speciaal voor de assistent-scheidsrechter. We hebben deze cursus naar CJVV weten te halen omdat hier veel vraag naar is.

Rob Overkleeft (3 juli 1952) is een Nederlands voormalig voetbalscheidsrechter. Van 1970 tot 2010 was hij voetbalscheidsrechter, waarvan vijftien jaar in het betaald voetbal. Tijdens 35 internationale wedstrijden was hij assistent-scheidsrechter. Hij was actief als grensrechter op het Europees kampioenschap voetbal 1992 in Zweden en bij het duel om de UEFA Supercup tussen Arsenal en AC Milan in 1994. Het dieptepunt in zijn loopbaan was toen hij door de UEFA werd weggehaald als grensrechter van John Blankenstein bij de finale van de Champions League tussen AC Milan en FC Barcelona in 1994, na protesten van AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi omdat Johan Cruijff en Ronald Koeman als Nederlanders bij Barcelona in dienst waren.

Voor wie is deze cursus: in principe voor iedereen die wel eens vlagt bij zijn of haar elftal. Of je nu bij het 1ste betrokken bent of bijvoorbeeld bij een jeugdteam. Verder is het ook nuttig voor onze club scheidsrechters, en ik wil hen ook adviseren om deze bijeenkomst te volgen.

In het kader van het landelijke project Veilig Sport Klimaat besteedt de KNVB aandacht aan de bijdrage van assistent-scheidsrechters aan het plezierig verloop van de wedstrijden. Om dit te realiseren worden er bijscholingsavonden voor club assistent-scheidsrechters georganiseerd. Tijdens deze bijscholingsavond neemt de docent de ouder, trainer, begeleider, speler of wie dan ook mee in het “vlaggen” van een wedstrijd op clubniveau. Wat mag er van jou als assistent-scheidsrechter verwacht worden? Wat moet je doen en wat vooral niet? Wanneer is het buitenspel en wanneer niet? De deelnemers worden geïnformeerd over de belangrijkste zaken met betrekking tot fungeren als club assistent-scheidsrechter.

Aan de hand van beelden en een presentatie probeert docent Rob Overkleeft op een luchtige wijze de deelnemers enthousiast te krijgen om op een sportieve wijze de scheidsrechter te helpen de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Duur van het programma is ca 2,5 uur. De bijeenkomst gaat door als we als CJVV 25 personen hebben die de cursus gaan volgen.

Graag opgeven bij: Arnoud van Slooten arievanslooten@gmail.com of 06-38898604 voor 27 september

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!