Harm Oudeman gehuldigd voor 60 jaar clubtrouw - CJVV

Sponsors

Harm Oudeman gehuldigd voor 60 jaar clubtrouw

28 april 2014 11:00


Het komt slechts zelden voor dat leden 60 jaar of langer trouw lid zijn van hun voetbalclub. Bij CJVV kenden we tot nu toe slechts 3 leden die in aanmerking kwamen voor de speld die behoort bij een 60 jarig lidmaatschap; oud zaterdaginternational Gerard van Soeren, Rein Vriezema en Arnoud van Ooijen.

Afgelopen week voegde de 75 jarige Harm Oudeman zich bij dit selecte gezelschap. In het bijzijn van zijn oude voetbalvrienden Bert van Plateringen en Zeger van Maanen werd hij door CJVV voorzitter Hidde ten Hoor gehuldigd met de speld voor 60 jaar clubtrouw.

De heugelijke gebeurtenis vond plaats in verpleeghuis De Lichtenberg, waar ook zoon Roelof en zwager Gert van Bokhorst het feest meevierden. Voordat hij de speld uitreikte, stond Hidde ten Hoor stil bij de betekenis van de familie Oudeman voor de club. “De vader van Harm was al lid van CJVV en was net zo’n trouw supporter als Harm later zou worden. Beiden waren altijd duidelijk herkenbaar. Vader aan zijn karakteristieke hoedje, Harm aan zijn prachtige grijze haardos”. Harm heeft zelf ook vele jaren gevoetbald. Na zijn actieve carrière heeft hij zich voor de club verdienstelijk gemaakt als trainer en leider van o.a. de teams waar Roelof in speelde. “Maar als het ook maar enigszins kon stond ik langs de kant om ons eerste aan te moedigen, zowel bij uit- als thuiswedstrijden”, zo voegde de jubilaris er aan toe. Vanwege zijn broze gezondheid kan hij nu helaas niet meer bij zijn club aanwezig zijn.

Clubtrouw is tegenwoordig lang niet altijd vanzelfsprekend. Harm Oudeman had echter als uitgangspunt “Eens CJVV’er, altijd CJVV’er”. Dank Harm, draag die speld met ere!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!