Sponsors

SO Soest D5 en CJVV D6 genomineerd voor Fair Play Schaal van SO Soest

1 april 2014 18:15


Bij SO Soest wordt jaarlijks een Fair Play Cup uitgereikt aan een speler, team of toeschouwer die zich bijzonder sportief heeft gedragen. Zo was er bijvoorbeeld een moeder die opzien baarde met gedurfde feedback op een onfatsoenlijke supporter. Zij werd door getuigen gelijk genomineerd. Aan het einde van het seizoen wordt uit de nominaties een winnaar gekozen.

Opnieuw heeft de Fair Play commissie van SO Soest twee nominaties goedgekeurd. Dit keer gaat het om SO Soest D5 en CJVV D6. Beide ploegen speelden afgelopen weekeinde in Soest tegen elkaar. Scheidsrechter Peter Beijer argumenteerde de nominatie als volgt.

“Ik floot vandaag de wedstrijd SO Soest D5 - CJVV D6. De wedstrijd had als inzet de koppositie van de afdeling. Op het snikhete hoofdveld ontspon zich een boeiende wedstrijd. CJVV kwam met 2-0 voor, maar Soest vocht zich terug in de wedstrijd en leidde vlak voor het einde met 3-2. In de slotfase wist CJVV toch nog op gelijke hoogte te komen. Het was een wedstrijd die alle ingrediënten had voor veel opwinding binnen en buiten de lijnen. Maar niks van dat alles. De wedstrijd was niet gezapig, maar wel heel sportief. Er was respect voor elkaar, er viel geen onvertogen woord en de leiding aan beide kanten was correct. Hoogtepunt was het vlaggen van assistent Hilbrand Jacobs van CJVV die bij de 3-2 van Soest door liet spelen, terwijl het randje buitenspel was. Kortom: de ideale wedstrijd. Ik wil beide teams, zowel SO Soest D5 als CJVV D6 en hun begeleiding nomineren voor de Fair Play Prijs. Een wedstrijd uit het boekje."


Beide teams zijn inmiddels van hun nominatie op de hoogte gebracht. Namens de Fair Play commissie van harte gefeliciteerd. Nu maar afwachten hoe de jury oordeelt.


SO Soest meldt over dit mooie initiatief: “Alle genomineerde bezoekende clubs hebben positief gereageerd op ons initiatief. Cobu Boys, Quick, Vliegdorp, Hooglanderveen en IJsselmeervogels weten nu ook wat de Fair Play Prijs inhoudt. Bij VVZA en Hercules Utrecht is inmiddels een Fair Play Prijs ingesteld. De olievlek moet zich uitbreiden. Dat is prima! Maar het belangrijkste is dat we mensen corrigeren die zich langs de lijn misdragen. Daarnaast moeten we positief gedrag gaan belonen. Ik hoor nu dat er onderling ook wordt gecorrigeerd. Als je de wereld wilt verbeteren moet je met jezelf beginnen, dat geldt zeker voor de voetbalwereld”. 

Bron: Website SO Soest

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!