Sponsors

Film van de CJVV openingsdag nu op Amersfoort Gezien

9 december 2013 13:15


Afgelopen zaterdag was het een bijzonder feestelijke dag op ons sportcomplex. Ons nieuwe clubgebouw werd officieel geopend. De hele dag rondleidingen en aan het eind van de middag de officiële opening. Rob Lampe (ook bekend als Sjef Bode) van de rubriek Amersfoort Gezien heeft een bijzondere filmreportage gemaakt van alle festiviteiten. Klik snel door en bekijk de film!

Foto’s: Arie Cijfer/Studio Obus

Video van de feestelijke opening bij CJVV verzorg door 
Amersfoort Gezien


Bericht uit AD Amersfoort 09-12-2013

Het kan afgelopen zaterdag op Sportpark Vermeerkwartier niemand zijn ontgaan. Geel/zwarte vlaggen rondom het Dirk Tolboomlaantje, geel/zwarte ballonnen, geel/zwarte vlaggetjes, er viel hier duidelijk wat te vieren. Een juiste conclusie, want de nieuwbouw van het CJVV clubgebouw werd deze dag feestelijk geopend. En dat wilden men weten.

Vanaf 8:30 uur werden er voor leden, ouders en belangstellenden rondleidingen door de nieuwbouw aangeboden. Velen liepen met de CJVV-gidsen mee om alle nieuwe kleedkamers, instructielokalen, vergaderruimtes, krachthonk e.d. te bezichtigen. Ook het verhaal achter de nieuwbouw was de moeite waard. Sinds CJVV in 2001 Sportpark Vermeerkwartier betrok kregen we een enorme ledenaanwas te verwerken. Elke zaterdag moesten er bijna 60 teams een wedstrijd spelen. Hierdoor raakte de club in de problemen, omdat de accommodatie hier niet op berekend was. Daarom werden er al in 2007 plannen voor een uitbreiding van de accommodatie ontwikkeld. Door de lange discussie over het bestemmingsplan voor het Beekdal, duurde het echter jaren voordat deze plannen konden worden gerealiseerd. Maar afgelopen zaterdag was het grote moment daar. Men vierde de ingebruikname van 2 nieuwe kunstgrasvelden, waarvan één met verlichting, 5 nieuwe kleedkamers, vele instructie- en vergaderruimten.

De officiële opening werd aan het eind van de middag bijgewoond door vele genodigden. Het nieuwe gedeelte bleek al bijna weer te klein. Men had gekozen voor een spectaculaire openingshandeling. Een team van in het geel/zwart gestoken CJVV’ers kwam met veel geweld en onder luid applaus door een geel/zwart afgeplakte deuropening gerend. Dit team vertegenwoordigde door haar samenstelling alle geledingen binnen de club. Peter Coenen, voorzitter van de bouwcommissie verklaarde hiermee het nieuwe CJVV clubgebouw officieel voor geopend.Maar geen opening zonder sprekers. Zo memoreerde CJVV voorzitter Hidde ten Hoor hoe men bij club vol goede moed het bouwproces in ging, niet wetende welke enorme inspanning dit op vele fronten zou vergen. “Daarom wil ik ook benadrukken dat we dit met z’n allen hebben gerealiseerd. Bijvoorbeeld met die ca. 100 vrijwilligers die elke dag de handen uit de mouwen hebben gestoken. Samen hebben we er voor gezorgd dat CJVV vanaf heden toekomstbestendig genoemd kan worden”.

Dus ook een goed moment om alle CJVV’ers die zich zo hebben ingespannen in het zonnetje te zetten. Dit werd o.a. gesymboliseerd in de overhandiging van  een bijzonder boek aan vrijwilligers coördinator Wim de Leu. Uit handen van de ziener Harry van Assen ontving hij een bundeling met veel foto’s van alle BouwBlogs die Wim de afgelopen maanden op onze website en FaceBook heeft gepubliceerd.Maar ook aan allen die een financieel steentje hadden bijgedragen werd gedacht. Iedereen die een gouden steentje had gekocht maakte via een verloting kans op een ballonvaart. Vier van hen zouden de lucht in gaan. Bert van Plateringen trok uit een grote schaal eerst het lootje van Thom en Job Spoelstra. Het volgende lootje was dat van Roelie en onze penningmeester Evert Nawijn. Na de Sepp Blatter loting in Brazilië, deed dit bij velen de wenkbrauwen fronsen.

Wethouder Hans Buijtelaar van financiën en grondzaken onderstreepte de maatschappelijk relevante rol die CJVV als brede sportvereniging vertolkt. “CJVV pakte de handschoen op en liet in praktijk zien wat dit betekent”, aldus de wethouder. Hij wees hierbij o.a. op de samenwerking met de kinderopvang van Bzzzonder, de fysiotherapie van de Bergstraat, en de G-sport afdeling. Ook architect Johan Koopman van WA architecten was zeer ingenomen met het resultaat. Hij vatte het vele jaren durende proces als volgt samen; “Snel bedacht, heel lang gewacht, razendsnel volbracht”. Ook hij onderstreepte de belangrijke rol van de vele CJVV vrijwilligers en de goede samenwerking met Bouwbedrijf Van Wijnen.

Snel werd het buiten donker. De aanwezigen kregen een feeëriek uitzicht op de lichtjes in Park Randenbroek die zich tussen de bomen weerspiegelden in het water van de Heiligenbergerbeek. Het ontlokte één van de aanwezigen de uitspraak, “Mooier uitzicht op dit prachtige park bestaat niet”. 

Video van de feestelijke opening bij CJVV verzorg door Amersfoort Gezien

Bericht uit AD Amersfoort 09-12-2013

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!