Sponsors

Wedstrijdverslag CJVV2 – Spakenburg 3

23 september 2013 11:00


Het tweede elftal van CJVV is dit seizoen wisselend begonnen. De oefen- en bekerwedstrijden verliepen wisselend in resultaat én spel. Zo werd er gewonnen van het hoger ingeschatte Valleivogels en gelijkgespeeld tegen Roda’46 (beide 1e klasse), gewonnen van Renswoude(2e klasse) maar verloren van Nieuwland en VVZ’49(1e klasse). De competitiestart was rommelig met een 3-2 verlies tegen Desto thuis. Veel kansen die westrijd, maar 3 fouten aan de kant van CJVV. Dan ga je al snel de boot in. Vorige week werd dit verlies enigszins hersteld met een regelmatige overwinning op Altius, waarschijnlijk geen hoogvlieger in de competitie.

Na deze inleiding kunnen we concluderen dat het vandaag dan echt begon voor CJVV 2. Spakenburg 3 was de tegenstander.  Spakenburg speelt veelal op routine en zakt vaak terug op eigen helft. Een ploeg waar CJVV het altijd moeilijk tegen heeft. Of er nu goed of slecht wordt gespeeld tegen de Blauw-Witten, winnen doet CJVV zelden tegen Spakenburg. Men was dus gewaarschuwd.  Coach Jakob Melessen benadrukte dit nogmaals in de wedstrijdbespreking.  CJVV had wat blessures. Zo waren onder andere Emre(knie), Marco(voorzorg, hamstring) en Tiemen(gebroken rib) geblesseerd. Daarnaast speelde Gijs vandaag in het 3e elftal mee. Ik wil hierbij toch wel belichten dat ook dit seizoen weer discussie is gevoerd over het aantal spelers binnen de selectie. Teveel, volgens sommigen. Na slechts twee wedstrijden in de competitie blijkt dit alweer een taboe.  Iedereen is hard nodig. Het is dan ook goed te zien dat wisselspelers bij intrede in het veld toch altijd scherp en gemotiveerd ogen. Een compliment waard, zo ook vandaag.  Verder geen bijzonderheden in de wedstrijdbespreking. Opstelling bekendmaken, de boel motiveren en Fred doet z’n zegje over de scheids. “Schijnt een stevige vent te zijn”. We gaan het zien.

Enfin, de wedstrijd. CJVV begint eigenlijk vrij onzeker aan de wedstrijd. Gerommel in de verdediging levert een onfortuinlijke 0-1 achterstand op. Direct heeft CJVV antwoord. De eerste echt goede aanval levert een mooi doelpunt van Milas op. Een strakke aanval waarbij de ruimte direct wordt gevonden. Uit het boekje! Toch blijft CJVV daarna onzeker en worden middenvelders niet bereikt. Er zijn weinig echt effectieve loopacties en er is geen rust aan de bal. Een corner voor Spakenburg is gevaarlijk en levert een 1-2 voorsprong voor Spakenburg op, vlak voor rust. Weer een domper door niet overtuigend ingrijpen van CJVV.  Een matige eerste helft waarin veel fout gaat bij CJVV.  De tweede helft is eigenlijk zoals je verwacht tegen Spakenburg 3.  De dochter van de spits van Spakenburg  langs de kant heeft meer energie over dan haar iets te zware papa in de spits. Een beetje dat verhaal. CJVV is heer-en-meester en heeft veel balbezit. Het blijft moeilijk kansen creëren. Na ongeveer 65 minuten levert dit overwicht dan toch de verdiende gelijkmaker op. Michiel tikt de 2-2 tegen de touwen. Hierna zet CJVV vol aan. Op sommige moment zit het dan ook niet mee. Tijmen mist twee grote kansen en ook invaller Nigel kan de goal niet vinden met het hoofd. Dit levert de 2-2 eindstand op. CJVV heeft de tweede helft hard gewerkt maar het zat op sommige momenten ook niet mee. De eerste helft was ronduit matig. Er wordt hard gewerkt en er zijn stappen vooruit te zien. De échte wil om alles perfect te doen(dus met volle concentratie) is er nog niet altijd. Dat resulteert vaak in de eindpass die niet goed is, een onzeker ingrijpen in de verdediging of een slappe afwerking voorin. Vergeet ook niet dat CJVV met een aantal nieuwe jongens speelt en sommigen spelen op nieuwe posities. Dat blijft even zoeken. Compliment is wel dat iedereen gemotiveerd traint en speelt. Ook wisselspelers blijven bij de les en vandaag was dat denk ik goed te zien.

Anne viel vandaag geblesseerd uit: sterkte! Volgende week is hopelijk iedereen weer fit en gemotiveerd. Dan zal de strijd worden gestreden met WV-HEDW. Een geduchte tegenstander die verrassend veel punten pakt tot nu toe.  Als CJVV zichzelf dwingt om het foutenrisico omlaag te brengen, dan gaan de 3 punten mee terug naar Amersfoort. We gaan het zien.

Uw reporter, dit maal naast het veld in plaats van erop.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!