Sponsors

FC Utrecht Forza Tour leidt tot enthousiasme bij 94 D en E pupillen

4 maart 2013 9:45


Enthousiast rent Simon naar zijn CJVV vriendje. “Hé Daan, moet je horen! Nilsson heeft mij een dubbele schaar geleerd”. Nilsson is Marcus Nilsson, eredivisiespeler van FC Utrecht. Samen met Thijs van Hofwegen, contractspeler van Jong FC Utrecht, was hij op woensdag 27 februari met de Forza Tour te gast bij CJVV op Sportpark Vermeerkwartier. De FC Utrecht Forza Tour is een voetbalclinic die wordt verzorgd door spelers en trainers van FC Utrecht. Doordat CJVV is aangesloten bij RAC Talentontwikkeling komen de D en E pupillen in aanmerking voor zo’n clinic. De kinderen krijgen daar techniektraining, partijvormen en het Forza Respect-programma.

Maar liefst 94 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar (D en E pupillen) hadden zich in het Jan Hietkamp paviljoen van CJVV verzameld. Iets meer dan het maximum van 90 wat FC Utrecht hanteert, maar er hadden zich op het laatst nog enkele kinderen gemeld. Marcel van der Net, jeugdtrainer van FC Utrecht doet daar dan niet moeilijk over. Was ook niet nodig, want de kinderen gedroegen zich uiterst leergierig en gedisciplineerd.

 

Het Forza Respect programma is een mooie onderbreking van het buitenprogramma. Hierin komen verschillende aspecten aan de orde over de omgang van spelers onderling. In dit onderdeel staan sportiviteit en respect centraal. Ook de FC Utrecht spelers vertellen hoe zij in en buiten het veld hiermee omgaan. Er worden voorbeelden besproken hoe het niet moet op en langs het veld. Zoals dingen die we op tv zien, maar ook vooral wat er op de club gebeurt, hoe je met elkaar omgaat. Mooi is dat de kinderen met voorbeelden komen hoe het dan wel zou moeten!

 

Tijdens een heuse “persconferentie” kunnen de CJVV-talenten hun vragen stellen aan de FC Utrecht spelers Marcus Nilsson en Thijs van Hofwegen. Er worden heel veel goede vragen gesteld en antwoorden gegeven. Verbazend om te horen hoeveel kinderen van het voetballen afweten. Welke spelers ze allemaal kennen, waar ze vandaan komen, of ze zelf opgeleid zijn bij Utrecht of dat ze zijn gekocht.  Er is eigenlijk te weinig tijd om alle vragen te stellen. Maar dat maakt de belevenis er niet minder om.

 

De middag werd besloten met de prijsuitreiking. De kinderen die opgevallen zijn krijgen twee kaartjes voor de wedstrijd FC Utrecht-NAC. Daarnaast krijgt iedereen nog een keycord met FC Utrecht erop. De 2 FC Utrecht spelers gaan naar de speciale Forza Tour caravan, waar alle kinderen nog een poster mogen halen en natuurlijk de handtekeningen. Rond vier uur zijn alle handtekeningen uitgedeeld, foto's gemaakt en kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde middag voor de E- en D-jeugd van CJVV. Dank dan ook voor allen die bij de organisatie van deze middag betrokken waren.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!